Beste leerkracht,


Musea maken de geschiedenis voor kinderen levendig. Hier kunnen ze immers voorwerpen zien waarover ze thuis of in de les horen of lezen. Dit is de reden dat ik graag met mijn kinderen naar het museum ga. En dat ik mijn nieuwste kinderboek Marijn in de Woestijn laat starten in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Waarom is dit interessant voor uw groep 6, 7 en 8?

In het boek komt Marijn na een bezoek aan de mummies in het Rijksmuseum van Oudheden plotseling in het oude Egypte terecht. Doordat kinderen lezen over een avontuur van een leeftijdsgenoot maar ook over de bijzondere cultuur van de oude Egyptenaren is het niet alleen een leuk, maar ook een leerzaam boek.
Zeker als u het combineert met de speciale Marijn in de Woestijn-speurroute die het museum ontwikkelde. Met deze route treden de kinderen in de voetsporen van Marijn en ontdekken ze de Egypte-afdeling van het museum waar ze leren waar Egypte ligt, hoe de oude Egyptenaren leefden, wie er in piramides liggen begraven en wat hiërogliefen zijn.


Speciaal voor basisscholen heeft het Rijksmuseum van Oudheden een Marijnpakket samengesteld voor groep 6 tot en met 8. Dit bestaat uit:
- het boek om voor te lezen in de klas (à € 14,95)
- 30 entreebewijzen voor het museum (à € 3)
- 30 Marijn in de Woestijn-speurtochten (à € 1)
Voor dit pakket betaalt u slechts € 75 (ipv € 134,95).
Indien u voor 1 februari boekt krijgt u nog eens 10% korting.

Met dit pakket heeft u niet alleen een leuk boek om uit voor te lezen, maar ook een educatief en verantwoord uitje voor uw klas. Voor meer informatie over deze aanbieding en reserveringen: tel. 071- 5163 163.

Vriendelijke groeten,