Trouwen bij de tempel

Trouwen tegen de achtergrond van een authentieke, tweeduizend jaar oude Egyptische tempel? Het kan in het Rijksmuseum van Oudheden! De gemeente Leiden biedt u de mogelijkheid uw huwelijk te voltrekken in de prachtige, marmeren Tempelzaal, één van de officieel erkende trouwlocaties in de stad. Na de trouwplechtigheid kunt u ook uw receptie, diner of huwelijksfeest hier laten plaatsvinden.

Tijden en prijzen

De Tempelzaal is voor uw huwelijksvoltrekking beschikbaar als trouwlocatie buiten de reguliere openingstijden:

  • dagelijks (behalve zondag) vanaf 17.30 uur
  • maandag tussen 10.00 en 17.00 uur

De zaal biedt plaats aan maximaal 100 (zittende) personen.

De kosten* voor de huwelijksvoltrekking zijn:

  • maandag (overdag): € 1.053 per uur
  • maandag t/m zaterdag (vanaf 17.30 uur): € 1.593 per uur
* Inclusief 21% BTW, exclusief kosten leges gemeente. Voor een feest, diner of receptie gelden andere prijzen.

Rondleiding

Tijdens de ontvangst in de Tempelzaal kunt u uw gasten ook kennis laten maken met de wereldberoemde collectie van het museum. Bezoek met hen de vaste en tijdelijke presentaties en geniet tijdens een rondleiding van de fascinerende culturen uit het oude Egypte, de Klassieke wereld, het oude Nabije Oosten en het vroege Nederland. Het museum ligt in het historische hart van Leiden, aan één van de mooiste grachten van Nederland.

Gemeentelijke legeskosten

Voor de huwelijksvoltrekking in het Rijksmuseum van Oudheden dient u gemeentelijke legeskosten te betalen. Die worden u in rekening gebracht door de afdeling burgerlijke stand van de gemeente Leiden.

Contact

Voor meer informatie over de Tempelzaal als trouwlocatie kunt u contact opnemen met onze afdeling zaalverhuur en arrangementen: 071 – 5163 139, of .

Tempelzaal huwelijk Trouwlocatie