Dummie de mummiedag

2 april 2017

Dummie de mummie in concertDummie de mummie in concert

Op zondag 2 april 2017 is er een feestelijke Dummie de mummiedag in het Rijksmuseum van Oudheden. De dag staat in het teken van muziek: schrijfster Tosca Menten en Dummie nemen je mee op een muzikale reis, samen met het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest (NJAO). Het orkest bestaat uit twintig jonge accordeonisten tussen de 12 en 26 jaar, onder leiding van dirigent Jorind Josemans.

Zingen en dansen met Accordeonorkest

Tosca, Dummie en het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest geven een interactieve voorstelling voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Meezingen en -dansen vinden Tosca en Dummie gheel ghezellig! Na de voorstelling zelf op een accordeon spelen óf op de foto met Tosca en Dummie? Dat kan! Er is namelijk een muziekdocent aanwezig om je te helpen en Tosca schuift aan voor een meet & greet. 

Speurroute en signeren

Ook is er die dag een speciale Dummie de mummie-speurroute door het museum waarbij je een prijs kunt winnen. Tosca signeert bovendien haar nieuwe bundel Knotsspannend, een knotsknetterdikke verzamelbundel met daarin de twee spannende verhalen Juffrouw Pots en De verschrikkelijke steen en het eerste deel van haar nu al legendarische serie over Siem Subliem en de struisvogels.

Ochtendprogramma (11.00 - 13.00 uur)

Middagprogramma (14.00 - 16.00 uur)

Meer Dummie in het museum


Kijk ook eens op de officiële Dummie de mummie-website