Uitgeleend in 2016 en 2017

Afbeelding 1: goudschat van WiewerdAfbeelding 1: goudschat van Wiewerd
Afbeelding 2: dubbelbeeld van Maya en MeritAfbeelding 2: dubbelbeeld van Maya en Merit
Afbeelding 3: gouden sieraadAfbeelding 3: gouden sieraad
Afbeelding 4: kleitabletAfbeelding 4: kleitablet
Afbeelding 5: kanopenAfbeelding 5: kanopen
Afbeelding 6: bronzen emmer (situla)Afbeelding 6: bronzen emmer (situla)
Afbeelding 7: Tatinger kan uit Wijk bij DuurstedeAfbeelding 7: Tatinger kan uit Wijk bij Duurstede
Afbeelding 8: beeldje van MedeaAfbeelding 8: beeldje van Medea
Afbeelding 9: Romeinse helmAfbeelding 9: Romeinse helm
Afbeelding 10: Klassieke grafsteenAfbeelding 10: Klassieke grafsteen
Afbeelding 11: model van een Egyptische bierbrouwerijAfbeelding 11: model van een Egyptische bierbrouwerij
 • In het Fries Museum (Leeuwarden) hebben 37 in Friesland gevonden objecten uit de collectie Nederland Middeleeuwen een plek gevonden in de tentoonstelling Goud - gevonden schatten uit de middeleeuwen. Te zien t/m 5 juni 2016.
  » Zie hiernaast afbeelding 1
 • De beelden van Maya en Merit en vijfhonderd andere topstukken uit de Egyptische collectie zijn in het Archeologisch Museum van Bologna de blikvangers in een topstukkententoonstelling van beide musea: Egitto - splendore millenario. Te zien van 17 oktober 2015 t/m 17 juli 2016.
  » Zie hiernaast afbeelding 2
 • Drie musea in Japan presenteren de tentoonstelling The Golden Legend, met daarin o.a. vijftig voorwerpen uit onze collectie Klassieke wereld. Te zien in The National Museum of Western Art (Tokio, 16 oktober 2015 t/m 11 januari 2016), The Miyagi Museum of Art(Sendai, 22 januari t/m 6 maart 2016) en Aichi Prefectural Museum of Art (Nagoya, 1 april t/m 29 mei 2016).
  » Zie hiernaast afbeelding 3
 • Aan het Museum Meermanno in Den Haag is een kleitablet uit de collectie oude Nabije Oosten uitgeleend voor de tentoonstelling Het boek van binnen. Te zien van 20 februari t/m 29 mei 2016.
  » Zie hiernaast afbeelding 4
 • In de tentoonstelling Mythische dieren in het Afrikamuseum (Berg en Dal) zijn van 29 april t/m eind oktober 2016 twintig uiteenlopende voorwerpen uit de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden te zien, zoals een set Egyptische kanopen.
  » Zie hiernaast afbeelding 5
 • Museum Oud-Lunteren leende veertig objecten uit onze collectie 'Nederland prehistorie' voor hun tentoonstelling Sporen in het landschap. Te zien tot 2 oktober 2016. 
  » Zie hiernaast afbeelding 6
 • Een Tatinger kan uit onze collectie 'Nederland Middeleeuwen' is in het Monuments Board of the Slovak Republic (Bratislava, Slowakije), onderdeel van de tentoonstelling The Legacy of Charlemagne. Te zien tot 16 oktober 2016. 
  » Zie hiernaast afbeelding 7
 • In de tentoonstelling Palmyra, stad van duizend zuilen in Museum De Waag (Deventer) zijn t/m 12 februari 2017 vier beeldjes uit onze collectie te zien.
  » Zie hiernaast afbeelding 8
 • In de tentoonstelling Gezichten van de Limes in Museum Het Valkhof (Nijmegen) zijn diverse Romeinse objecten uit onze collectie te zien, waaronder een aantal helmen. Te zien t/m 5 maart 2017.
  » Zie hiernaast afbeelding 9
 • Eveneens in Museum Het Valkhof (Nijmegen) zijn twee Klassieke grafstenen uit de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden te bewonderen in de tentoonstelling Gladiatoren. Te zien t/m 5 maart 2017.
  » Zie hiernaast afbeelding 10
 • Een Egyptisch houten grafmodel van een bierbrouwerij is in het Hamburg Museum (Duitsland) onderdeel van de tentoonstelling Kein Bier ohne Alster! Te zien t/m 12 maart 2017.
  » Zie hiernaast afbeelding 11