Tentoonstellingsartikelen

Kleurboek Klassieke wereldKleurboek Klassieke wereld
Hnq.t: modern oud-Egyptisch speciaalbierHnq.t: modern oud-Egyptisch speciaalbier

Goed om te weten:
Voor een bezoek aan de Museumshop heeft u geen entreekaart voor het museum nodig.


In het uitgebreide assortiment van de Museumshop vindt u catalogi en boeken waarvan de onderwerpen gebaseerd zijn op de huidige vaste en tijdelijke tentoonstellingen. U kunt ook mooie souvenirs meenemen voor uzelf, of iets leuks uitzoeken voor kinderen.

Casa Romana

In de Museumshop vindt u deze zomer een uitgebreid Casa Romana-assortiment, met o.a. cadeauartikelen, sieraden, souvenirs, replica’s en boeken.

Tentoonstellingsboekje 'Casa Romana'

Het Nederlandstalige tentoonstellingsboekje Casa Romana gaat over mooi wonen in de Romeinse tijd, van bed en bad tot kinderkamer en de wc. Het is gemaakt onder redactie van Annemarieke Willemsen, conservator van het Rijksmuseum van Oudheden. Het boekje is uitsluitend te koop in de Museumshop.

  • prijs: € 9,95
  • 96 pagina's, full colour

Kleurboek Klassieke wereld

Tekendocente Corina Zuiderduin geeft met haar cursusbureau Arte del Disegno regelmatig cursussen en workshops in het Rijksmuseum van Oudheden. In haar nieuwe kleurboek (gemaakt met Marieke Ruigrok en Myra van Ruijven) vindt u een unieke set handgetekende kleurplaten. Ze zijn ontworpen naar beelden en objecten uit onze Griekse en Romeinse collectie. De tekeningen nodigen u uit om de witte, marmeren beelden naar eigen fantasie kleur te geven. Het kleurboek is te koop in onze Museumshop voor € 7,50.

Egypte

  • Hnq.t is een modern oud-Egyptisch speciaalbier van o.a. spelt en koriander, gemaakt door cultureel ondernemer Janko Duinker en Brouwerij Pronck uit Leiden. Hnq.t is het Egyptische woord voor bier (spreek uit: Hèn-kèt). Het is te koop in 33 cl.-flesjes en bevat 4,9 % alcohol. 
  • Topstukken uit de nieuwe Egypte-zalen van het museum, zoals het dubbelbeeld van Maya en Merit en de mummiekist van Peftjaoeneith, vindt u terug op schriftjes, magneten, ansichtkaarten, boekenleggers en insteekmapjes.
  • Een prachtige, nieuwe kaartenwallet, gebaseerd op de koninginnen-lithografieën van de negentiende-eeuwse egyptologen Rosellini en Lepsius, is verkrijgbaar voor € 7,50.
  • De Egyptische tempel van het Rijksmuseum van Oudheden is prachtig vastgelegd in een pentekening door de Dordtse kunstenaar Teus Zantman. Deze tekening siert nu een divers assortiment: ansichtkaarten, een notitieboekje en een pentekening op groot formaat in passe-partout.

Sieraden

Blikvangers in de Museumshop zijn de prachtige, exclusieve sieraden van de Duitse ontwerpster Petra Waszak. In het verleden was zij werkzaam voor grote modehuizen als Dior. Haar sieraden zijn geïnspireerd door oude culturen, de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden en wereldberoemde collecties uit Parijs, Londen en New York.

RMO Magazine

Het full colour magazine van vriendenvereniging RoMeO is te koop in de Museumshop. Met uiteraard diverse artikelen over de huidige tentoonstellingen. 

  • prijs: € 3,50
  • 32 pagina's, full colour