Tentoonstellingsartikelen

Cover van het RMO Magazine 44 (najaar 2017)Cover van het RMO Magazine 44 (najaar 2017)
Dvd: 'Letters from Baghdad'Dvd: 'Letters from Baghdad'
Hnq.t: modern oud-Egyptisch speciaalbierHnq.t: modern oud-Egyptisch speciaalbier

Goed om te weten:
Voor een bezoek aan de Museumshop heeft u geen entreekaart voor het museum nodig.


In het uitgebreide assortiment van de Museumshop vindt u boeken en catalogi waarvan de onderwerpen gebaseerd zijn op de huidige vaste en tijdelijke tentoonstellingen. U kunt ook mooie souvenirs meenemen voor uzelf, of iets leuks uitzoeken voor kinderen.

Nineveh

In de Museumshop vindt u vanaf 20 oktober 2017 een uitgebreid Nineveh-assortiment, met o.a. cadeauartikelen, sieraden, souvenirs, replica’s en boeken.

Tentoonstellingsboek Nineveh

Het Nederlandstalige tentoonstellingsboek Nineveh – hoofdstad van een wereldrijk geeft een overzicht van de geschiedenis van de stad en de belangrijkste archeologische vondsten. Het verhaal concentreert zich op de bloeiperiode van Nineveh in de zevende eeuw v.Chr., de klassieke en religieuze bronnen, en de avonturen van reizigers en archeologen. Nineveh is gemaakt onder redactie van dr. Lucas Petit, conservator oude Nabije Oosten van het Rijksmuseum van Oudheden, en prof. dr. Daniele Morandi Bonacossi van de Universiteit van Udine. 

 • prijs: € 19,95 (hardcover)
 • 152 pagina’s, full colour
 • uitgeverijSidestone Press

Eerder schreef Lucas Petit een begeleidend boek bij de vaste tentoonstelling Nederlanders en het oude Nabije Oosten. Het is nu verkrijgbaar voor de speciale prijs van € 7,95.

Bijzondere dvd′s

Ter gelegenheid van de Nineveh-tentoonstelling zijn twee bijzondere dvd’s te koop:

 • Letters from Baghdad (2017): over het bijzondere leven van Gertrude Bell. Net als Lawrence of Arabia had zij grote invloed op de vorming van het huidige Irak en het museum in Bagdad. Met nog nooit vertoond beeldmateriaal laat deze film zien hoe dicht het verleden bij het heden ligt.
 • The Destruction of Memory (2015): documentaire van filmmaker Tim Slade over het gevaar dat cultureel erfgoed looopt in Nineveh en andere plaatsen en landen. Maar deze documentaire gaat ook over het gevecht om dit erfgoed te redden.

Assortiment

 • Verschillende ansichtkaarten die passen bij de tentoonstellingen Nineveh en Fascinatie voor Persepolis.
 • Hnq.t is een modern oud-Egyptisch speciaalbier van o.a. spelt en koriander, gemaakt door cultureel ondernemer Janko Duinker en Brouwerij Pronck uit Leiden. Hnq.t is het Egyptische woord voor bier (spreek uit: Hèn-kèt). Het is te koop in 33 cl.-flesjes en bevat 4,9 % alcohol. 
 • Topstukken uit de Egypte-collectie van het museum, zoals het dubbelbeeld van Maya en Merit en de mummiekist van Peftjaoeneith, vindt u terug op schriftjes, magneten, ansichtkaarten, boekenleggers en insteekmapjes.
 • De Egyptische tempel van het Rijksmuseum van Oudheden is prachtig vastgelegd in een pentekening door de Dordtse kunstenaar Teus Zantman. Deze tekening siert nu een divers assortiment: ansichtkaarten, een notitieboekje en een pentekening op groot formaat in passe-partout.

Sieraden

Blikvangers in de Museumshop zijn de prachtige, exclusieve sieraden van de Duitse ontwerpster Petra Waszak. In het verleden was zij werkzaam voor grote modehuizen als Dior. Haar sieraden zijn geïnspireerd door oude culturen, de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden en wereldberoemde collecties uit Parijs, Londen en New York.

RMO Magazine

Het full colour magazine van vriendenvereniging RoMeO is te koop in de Museumshop. Met uiteraard diverse artikelen over de huidige tentoonstellingen. 

 • prijs: € 3,50
 • 32 pagina's, full colour