Tentoonstellingsartikelen

Hnq.t: modern oud-Egyptisch speciaalbierHnq.t: modern oud-Egyptisch speciaalbier

Goed om te weten:
Voor een bezoek aan de Museumshop heeft u geen entreekaart voor het museum nodig.


In het uitgebreide assortiment van de Museumshop vindt u catalogi en boeken waarvan de onderwerpen gebaseerd zijn op de huidige vaste en tijdelijke tentoonstellingen. U kunt ook mooie souvenirs meenemen voor uzelf, of iets leuks uitzoeken voor kinderen.

Egypte

  • Hnq.t is een modern oud-Egyptisch speciaalbier van o.a. spelt en koriander, gemaakt door cultureel ondernemer Janko Duinker en Brouwerij Pronck uit Leiden. Hnq.t is het Egyptische woord voor bier (spreek uit: Hèn-kèt). Het is te koop in 33 cl.-flesjes en bevat 4,9 % alcohol. 
  • Topstukken uit de nieuwe Egypte-zalen van het museum, zoals het dubbelbeeld van Maya en Merit en de mummiekist van Peftjaoeneith, vindt u terug op schriftjes, magneten, ansichtkaarten, boekenleggers en insteekmapjes.
  • Een prachtige, nieuwe kaartenwallet, gebaseerd op de koninginnen-lithografieën van de negentiende-eeuwse egyptologen Rosellini en Lepsius, is verkrijgbaar voor € 7,50.
  • De Egyptische tempel van het Rijksmuseum van Oudheden is prachtig vastgelegd in een pentekening door de Dordtse kunstenaar Teus Zantman. Deze tekening siert nu een divers assortiment: ansichtkaarten, een notitieboekje en een pentekening op groot formaat in passe-partout.

Sieraden

Blikvangers in de Museumshop zijn de prachtige, exclusieve sieraden van de Duitse ontwerpster Petra Waszak. In het verleden was zij werkzaam voor grote modehuizen als Dior. Haar sieraden zijn geïnspireerd door oude culturen, de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden en wereldberoemde collecties uit Parijs, Londen en New York.

RMO Magazine

Het full colour magazine van vriendenvereniging RoMeO is te koop in de Museumshop. Met uiteraard diverse artikelen over de huidige tentoonstellingen. 

  • prijs: € 3,50
  • 32 pagina's, full colour