Boeken en dvd's

Overzicht van de Museumshop (foto: Rob Overmeer)Overzicht van de Museumshop (foto: Rob Overmeer)
Kleurboek klassieke wereldKleurboek klassieke wereld
Boek Romeinse kustBoek Romeinse kust
Wetenschappelijke PALMA-reeksWetenschappelijke PALMA-reeks
Dummie de mummie-boekenDummie de mummie-boeken

Tentoonstellingsboeken

Bij tijdelijke tentoonstellingen verschijnen Nederlandstalige boeken (A4-formaat) en kleinere boekjes (A5-formaat). Zo zijn de boekjes Casa Romana, Fibula’s, Romeinse Kust, Pracht & precisie, Dierenmummies, Voortreffelijk en waardig, Schitterend sieraad, Bij nader inzien en Terracotta in de museumshop te koop. Ook de boeken die verschijnen bij bekende grote tentoonstellingen, zoals Carthago, Koninginnen van de Nijl en Nineveh, zijn verkrijgbaar in de winkel.


Tentoonstellingsboekje 'Casa Romana'
Het Nederlandstalige tentoonstellingsboekje Casa Romana gaat over mooi wonen in de Romeinse tijd, van bed en bad tot kinderkamer en de wc. Het is gemaakt onder redactie van Annemarieke Willemsen, conservator van het Rijksmuseum van Oudheden, en uitsluitend te koop in de Museumshop.

 • prijs: € 9,95
 • 96 pagina's, full colour

Overzichtsboekje 'Romeinse kust'
Het overzichtsboekje Romeinse kust geeft de huidige stand van zaken weer rondom het onderzoek naar de Romeinse kust. Het laat zien hoe de Romeinen in verschillende delen van de Nederlandse kustregio met de plaatselijke stammen omgingen. Het boekje is rijk geïllustreerd met kleurenafbeeldingen, artist impressions en foto’s van archeologische vondsten.

 • prijs: € 9,95
 • 76 pagina's, full colour

Tentoonstellingsboekje 'Pracht & precisie'
Bij de tentoonstelling Pracht & precisie, kleine meesterwerken in steen is een catalogus verschenen. Hiermee beleeft u de hoogte punten van de tentoonstelling opnieuw en kunt u thuis verder genieten van deze bijzondere gesneden stenen.

 • prijs: € 9,95
 • 82 pagina's, full colour

Kleurboek Klassieke wereld

Tekendocente Corina Zuiderduin geeft met haar cursusbureau Arte del Disegno regelmatig cursussen en workshops in het Rijksmuseum van Oudheden. In haar nieuwe kleurboek (gemaakt met Marieke Ruigrok en Myra van Ruijven) vindt u een unieke set handgetekende kleurplaten. Ze zijn ontworpen naar beelden en objecten uit onze Griekse en Romeinse collectie. De tekeningen nodigen u uit om de witte, marmeren beelden naar eigen fantasie kleur te geven. Het kleurboek is te koop in onze Museumshop voor € 7,50.

App: Amon & Amara, een Egyptisch avontuur

Er is een Amon en Amara-app. Met deze app kunnen kinderen zelf mee doen in het interactieve verhaal en Amara helpen Amon te bevrijden. De app biedt spelletjes, een kinderencyclopedie, puzzels en 3D-effecten en is verkrijgbaar in de App Store. 

Meer boeken over onderwerpen uit de collectie

De museumshop heeft nog meer publicaties over onderwerpen uit de museumcollectie in de schappen:

 • Egypt. Millenary Splendour: de meest complete publicatie van voorwerpen uit de Egyptische collectie van het Rijksmuseum van Oudheden. Rijkelijk en kleurrijk geïllustreerd met veel nieuwe foto’s en toegelicht door een groot aantal internationale specialisten. Editors: P. Giovetti en D. Picchi, 592 pagina’s, Engelstalig, prijs € 65
 • Gouden Middeleeuwen: fraai lees- en bladerboek met een schat aan archeologische en (kunst)historische informatie over de vroege Middeleeuwen. Auteur: Annemarieke Willemsen, 192 pagina's, prijs € 19,95

Eigen wetenschappelijke publicaties

In de wetenschappelijke PALMA-reeks is er aandacht voor onderwerpen en onderzoek in relatie tot de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden. Vanaf oktober 2017 hebben alle boeken uit de reeks een nieuw jasje gekregen en zijn de delen aantrekkelijker geprijsd. Bij de tentoonstelling Nineveh is PALMA 13 verkrijgbaar voor de tijdelijke, speciale prijs van € 35.

Nog veel meer boeken...

 • Veel boeken in de museumshop zijn speciaal voor kinderen, van informatief tot prentenboek. Bijvoorbeeld de avonturen van Dummie de mummie, Geronimo Stilton, Professor Kleinbrein en Nurdius Maximus.
 • Boeken over specifieke onderwerpen zijn er in overvloed. Denk daarbij aan titels als The Complete God and Goddes of Ancient Egypt, The Chronicle of the Roman Emperors, Alexander de Grote en Geschiedenis van de Middeleeuwen.
 • Verder zijn er in de museumshop boeken te koop van auteurs als Fik Meijer, Anton van Hooff, Jona Lendering, Tom Holland, Philip Matyszak, Anthony Everitt, Imme Dros en Simone Kramer.

Dvd-boxen over geschiedenis en archeologie

 • De Rome Box is een verzameling van vier dvd's over de opkomst en ondergang van het Romeinse Rijk. De bekroonde documentaire behandelt onder meer de regeerperiode van Julius Caesar.
 • Diverse BBC-documentaires, waaronder: De Griekse Oudheid, Het Romeinse Rijk en De middeleeuwen, een tijdperk van licht.
 • Voor kinderen: Prince of Egypt, Ice Age, Er was eens het leven en Asterix.