Team ACASA voor derde keer winnaar Ken-Uw-Klassieken Pubquiz

14 maart 2014

Het winnende team van de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz 2014: ACASAHet winnende team van de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz 2014: ACASA
Quizmaster Fik Meijer in actieQuizmaster Fik Meijer in actie
Overleg met koekenOverleg met koeken
Bomvolle TempelzaalBomvolle Tempelzaal
De jury in actieDe jury in actie
Fik Meijer stelt een vraag, deelnemers denken naFik Meijer stelt een vraag, deelnemers denken na

Voor de derde achtereenvolgende keer heeft het team ACASA de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz gewonnen. Op donderdag 13 maart 2014 werd de vierde aflevering van deze kennis-krachtmeting gehouden in een bomvolle Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden. ACASA, het team van het Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology van de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam, bestaat uit Gerard Boter, Rodie Risselada, Steve van Beek, Michiel van der Keur en Bas van der Mije. Ze gingen er na een enerverende strijd vandoor met het prijzenpakket en natuurlijk de bijbehorende eeuwige roem.

< Klik op de foto's voor een vergroting

39 teams, 200 deelnemers

Onder classici is de Pubquiz al een 'klassieker' aan het worden. Verdeeld over maar liefst 39 teams, kruisten zo’n tweehonderd classici, studenten en docenten de degens en hieven het glas. Hun kennis over Griekse en Latijnse literatuur, klassieke mythologie, oude geschiedenis, antieke wijsbegeerte, archeologie en receptie van de Oudheid werd zwaar op de proef gesteld.
Quizmaster en classicus Fik Meijer, bekend van zijn toegankelijke boeken over de Klassieke wereld, leidde het geheel als vanouds in goede banen.

De jury van de Pubquiz bestond uit dr. Stephan Mols van de Radboud Universiteit Nijmegen, dr. Marlein van Raalte van de Universiteit Leiden en prof. dr. Ruurd Halbertsma, conservator Klassieke wereld van het Rijksmuseum van Oudheden. Juryvoorzitter prof. dr. Ineke Sluiter van de Universiteit Leiden maakte het vakkundige viertal compleet.