156.000 bezoekers in succesvol jaar 2016

6 januari 2017

De entree van de nieuwe Egypte-zalenDe entree van de nieuwe Egypte-zalen
Publiek in de tentoonstelling 'Vlijmscherp verleden'. (foto: Rob Overmeer)Publiek in de tentoonstelling 'Vlijmscherp verleden'. (foto: Rob Overmeer)
Tijdens de opbouw van de tentoonstelling 'Koninginnen van de Nijl'Tijdens de opbouw van de tentoonstelling 'Koninginnen van de Nijl'

Ook in het tweede verbouwingsjaar heeft het Rijksmuseum van Oudheden een goed jaar gedraaid wat betreft de bezoekcijfers. In 2016 kwamen ruim 156.000 mensen het museum een bezoek brengen. Gezien het feit dat de vaste Egyptische collectie tot 18 november 2016 niet te zien was, stemt dit cijfer de museummedewerkers en directeur Wim Weijland tot grote tevredenheid.

Veel publiek voor drie tentoonstellingen in de zomer

Nadat eind 2015 de nieuwe zalen met de vaste collectie Klassieke Wereld waren geopend, werden op 1 april in de nieuwe ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen maar liefst drie tentoonstellingen gepresenteerd: Romeinse kust, Vlijmscherp verleden en Egypte. land van onsterfelijkheid. Samen met de vele activiteiten en Romein in één dag, de zomervakantiehit voor kinderen, zorgde dit voor een drukke zomerperiode: in de maanden april t/m medio september trok het museum bijna 70.000 bezoekers. 

Nieuwe Egypte-zalen en Koninginnen van de Nijl

Half november 2016 waren de nieuwe Egypte-zalen klaar om open te gaan voor het publiek. De voorbereidingen voor deze verbouwing waren al in 2015 begonnen en de werkzaamheden startten begin 2016. Op 18 november konden de eerste bezoekers de zalen in. Sindsdien mag het museum zich verheugen in de ontvangst van vele complimenten voor de meer dan geslaagde facelift van deze vaste tentoonstelling. Op 18 november werd ook de grote, tijdelijke tentoonstelling Koninginnen van de Nijl geopend. In de resterende anderhalve maand van het jaar heeft het museum naar schatting 30.000 bezoekers ontvangen. Woensdag 28 december 2016 was de drukste dag van het jaar, met ruim tweeduizend bezoekers. In de afgelopen vijftien jaar viel slechts een dag met meer bezoekers in het Rijksmuseum van Oudheden te noteren.