Conservator Christian Greco directeur Egyptisch Museum Turijn

21 februari 2014

Conservator Christian Greco, per 1 mei directeur van het Egyptisch Museum in Turijn.Conservator Christian Greco, per 1 mei directeur van het Egyptisch Museum in Turijn.

RMO-conservator Christian Greco wordt directeur van het Egyptisch Museum in Turijn, een van de meest toonaangevende musea ter wereld op het gebied van de Egyptische archeologie. Greco begint op 1 mei 2014 met zijn nieuwe functie in Turijn.

RMO-directeur "trots"

Directeur van het Rijksmuseum van Oudheden Wim Weijland: "We zijn er enorm trots op dat Christian deze fantastische stap in zijn carrière kan maken. We zullen zijn eruditie en enthousiasme zeer missen. We wensen hem bijzonder veel succes en kijken uit naar de voortzetting van onze goede samenwerking in zijn nieuwe functie." 

Loopbaan Christian Greco

Christian Greco (1975) was in dienst bij het Rijksmuseum van Oudheden vanaf 2009. Eerst als assistent-conservator en sinds 2011 als conservator van de Egyptische collectie, samen met prof. dr. Maarten Raven. Naast zijn werk binnen de museummuren was hij mede-veldleider van de archeologische opgraving van het museum in Sakkara. Ook werkte hij in Luxor als epigraaf bij het Oriental Institute of Chicago. Sinds 2012 was hij tevens universitair docent bij de faculteit der archeologie van de Universiteit Leiden. Greco studeerde klassieke talen en archeologie van het Nabije Oosten aan de universiteit van Pavia en promoveerde in 2008 in de egyptologie aan de universiteit van Pisa.