Labrys Reizen organiseert extra cultuurreis naar Etruriƫ

28 februari 2012

San GimignanoSan Gimignano
Labrys ReizenLabrys Reizen

Labrys Reizen organiseert in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden enkele bijzondere themareizen naar Etrurië (Toscane en Latium) in mei en juni 2012: 'De Etrusken achterna'. De reeds gepubliceerde reizen zijn inmiddels volgeboekt, daarom organiseert Labrys Reizen een extra reis van 28 mei t/m 4 juni 2012.

Villa Giulia en Guarnacci Museum  

Onder deskundige academische reisleiding brengt u een bezoek aan indrukwekkende Etruskische opgravingen en musea, zoals de Villa Giulia (Rome) en het Guarnacci Museum (Volterra). Bovendien is Dr. Iefke van Kampen op een aantal dagen uw gast-reisleidster. Ze is Etruskologe en directeur van het Etruskische Museo dell'Agro Veientano in Formello. Als geen ander kan zij u rondleiden in de wereld van de Etrusken.

Prachtige schilderingen en idyllische opgravingsplaatsen

In Etrurië, het gebied dat het zuiden van Toscane en het noorden van Latium omvat, hebben de Etrusken talloze sporen achtergelaten. Er zijn prachtige schilderingen gevonden en archeologische opgravingen vindt u vaak op idyllisch gelegen locaties. De Etrusken hadden een rijke cultuur. Daarin was niet alleen het heden belangrijk, maar zeker ook het leven in het hiernamaals. Hun verlangen naar eeuwigheid blijkt onder meer uit talrijke kostbare grafgiften en fraai gedecoreerde grafkamers. Tijdens deze reis staat de boeiende Etruskische cultuur centraal, afgewisseld met bezoeken aan schitterende middeleeuwse plaatsen als San Gimignano en Siena.