3.600 bezoekers tijdens Museumnacht Leiden

27 juni 2011

Lichtshow van mr. BeamLichtshow van mr. Beam
Lichtshow van mr. BeamLichtshow van mr. Beam
Een deelneemster aan de Miss Museumnacht-verkiezing laat zien wat ze in huis heeft.Een deelneemster aan de Miss Museumnacht-verkiezing laat zien wat ze in huis heeft.
Spanning bij de deelneemsters aan de verkiezing: wie is de mooiste?Spanning bij de deelneemsters aan de verkiezing: wie is de mooiste?
Miss Museumnacht-vakjury: Leidse wethouder van Cultuur Jan-Jaap de Haan, conservator Ruurd Halbertsma en Christine Carrington, leading lady van The Alley Girls.Miss Museumnacht-vakjury: Leidse wethouder van Cultuur Jan-Jaap de Haan, conservator Ruurd Halbertsma en Christine Carrington, leading lady van The Alley Girls.
De enige echte Miss Museumnacht 2011: Zoë! De enige echte Miss Museumnacht 2011: Zoë!
Op de foto met Sisi en Franz Joseph.Op de foto met Sisi en Franz Joseph.
Fik Meijer tijdens zijn wervelende keizerparade.Fik Meijer tijdens zijn wervelende keizerparade.
Fik Meijer vertelt over goede en slechte keizers die Rome geregeerd hebben tijdens de Keizerparade.Fik Meijer vertelt over goede en slechte keizers die Rome geregeerd hebben tijdens de Keizerparade.
Het heerlijke hapjes en drankjes in het Sisi-café.Het heerlijke hapjes en drankjes in het Sisi-café.
De gastvrouwen van de avond.De gastvrouwen van de avond.
Muziek in de Tempelzaal van Swoolish. Muziek in de Tempelzaal van Swoolish.

Op zaterdag 25 juni 2011 werd de jaarlijkse Museumnacht Leiden gehouden. Net als de voorgaande edities was de Museumnacht ook nu weer een groot succes. Ruim 4.000 mensen zorgden voor ruim 20.000 museumbezoeken. Het Rijksmuseum van Oudheden ontving 3.600 bezoekers. De zeven deelnemende musea openden van 20.00 tot 01.00 uur hun deuren voor de derde editie van de Leidse Museumnacht. Alle musea hadden een gevarieerd Museumnachtprogramma, met muziek, workshops, live-optredens van bands en DJ's, kleinkunst, alternatieve rondleidingen, hapjes en drankjes.

Keizerlijke rode draad en een adembenemende lichtshow

Het Rijksmuseum van Oudheden stond grotendeels in het teken van de tentoonstelling 'Sisi en Wilhelm - keizers op Corfu'. Bezoekers konden uiteraard deze tentoonstelling bezoeken, en natuurlijk alle andere vaste en tijdelijke exposities. Velen genoten van de verhalen van schrijver/classicus Fik Meijer over slechte, kwade en brave Romeinse keizers, of ze gingen op de foto als Sisi en haar keizerlijke echtgenoot Franz Joseph. Er was verder een Miss Museumnacht-verkiezing en met een adembenemende lichtschow toverde Mr. Beam elk uur de Egyptische tempel om tot een veelkleurig lichtkasteel. Bovendien konden de conservatoren van het museum rekenen op drukbezochte speedrondleidingen. Hiermee konden bezoekers op korte en krachtige manier kennismaken met een deel van de collectie.