LAATSTE KANS om 'Egyptische Magie' te bezoeken

13 maart 2011

De god Horus, te zien op 'Egyptische Magie'De god Horus, te zien op 'Egyptische Magie'

OP ZONDAG 13 MAART OM 17.00 SLUITEN DE DEUREN VAN DEZE UNIEKE TENTOONSTELLING

Een tentoonstelling over magie in het oude Egypte zult u niet zo snel meer kunnen zien in Nederland. En zeker niet met topstukken uit het Louvre en het British Museum. Dus pak uw kans nu het nog kan! ‘Egyptische Magie' kunt u nog dit weekend en volgende week bezoeken. Op zondag 13 maart om 17.00 uur sluiten de deuren.

Specialist in magie en toverkunst

RMO-conservator Maarten Raven kan gerust een specialist op het gebied van magie en toverkunst in het oude Egypte worden genoemd. Hij stelde de tentoonstelling samen en schreef er bovendien een boek over. Zijn kennis en jarenlange studie van Egyptische magie staat garant voor een fraaie en boeiende tentoonstelling, die bovendien zeer smaakvol is vormgegeven. Dit alles leverde vele enthousiaste reacties op van de tienduizenden bezoekers die al zijn geweest.

Grootste toverboek uit Egypte

In ‘Egyptische Magie' ziet u bijzondere bruiklenen uit het Louvre en het British Museum, met o.a. manshoge priesterbeelden en een toverstaf in de vorm van een slang. Maar de tentoonstelling bevat ook een unieke hereniging: het grootste toverboek uit het oude Egypte is hier voor het eerst in 180 jaar weer als één geheel te zien.
De vijf meter lange rol papyrus was in de negentiende eeuw in delen verkocht aan twee musea: het Rijksmuseum van Oudheden en het British Museum. Speciaal voor deze tentoonstelling zijn alle fragmenten nu herenigd tot één magische papyrus, de grootste die bekend is uit het oude Egypte. Na 13 maart gaat het deel uit het British Museum weer terug naar London. Dus ook voor dit unieke toverboek geldt: ga het bekijken nu het nog kan!

  • Het NOS Journaal maakte op 7 oktober 2010 een verslag van de bijzondere hereniging van het toverboek en van de voorbereidingen voor de tentoonstelling.
    Bekijk hier de uitzending
  • Meer informatie over het grootste toverboek van Egypte