Grote opkomst Dummie de mummie-dag

5 september 2011

Tosca Menten signeert haar nieuwe boekTosca Menten signeert haar nieuwe boek
Tosca Menten leest voorTosca Menten leest voor
Tosca Menten leest voor en Elly Hees tekentTosca Menten leest voor en Elly Hees tekent
Zij was benieuwd hoe het verhaal aflooptZij was benieuwd hoe het verhaal afloopt
Vragen stond vrijVragen stond vrij
Tosca Menten dirigeertTosca Menten dirigeert
Drukte in de TempelzaalDrukte in de Tempelzaal
Pop van Dummie de mummiePop van Dummie de mummie
Elly Hees tekentElly Hees tekent
Tosca Menten leest voorTosca Menten leest voor

De Dummie de mummie-dag op zaterdag 3 september 2011 was een groot succes. Ondanks het mooie weer kwamen bijna honderd kinderen met hun ouders en grootouders naar het museum voor de lancering van het nieuwe kinderboek van Tosca Menten. Diezelfde dag was ook de Dummie-speurroute voor het eerst verkrijgbaar en kon het Dummie-kinderpartijtje voor het eerst worden geboekt.

Voorlezen en zingen

De dag begon met voorlezen en een muzikaal optreden van schrijfster Tosca Menten voor de Egyptische tempel van het museum. Ze las voor uit haar nieuwe boek over Dummie: 'Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba'. Met haar aanstekelijke liedjes kreeg ze de kinderen enthousiast aan het zingen. Ook tekenares Elly Hees was aanwezig. De tekeningen die ze maakte zijn onder de kinderen verloot.

Dummie-speurroute in het museum

Nadat Tosca Menten handtekeningen had uitgedeeld en alle vragen van de kinderen had beantwoord, gingen ze naar de Egyptische afdeling van het museum. Hier konden de kinderen de splinternieuwe Dummie de mummie-speurroute door het museum doen. Door puzzels en opdrachten te maken, kwamen ze op het spoor van de verloren scarabee van Dummie. Als kers op de taart kreeg iedereen een tasje met Dummie de mummie-spulletjes mee naar huis.

‹ Klik op de foto's voor een vergroting

Wie is Dummie de mummie?
Dummie, oftewel Darwishi Ur-Atum Msamaki Minkabh Ishaq Eboni, komt bij toeval door een bliksemschicht tot leven. Hij gaat langdurig logeren bij vader Klaas en zoon Goos in Polderdam. Hij gaat met Goos mee naar school en ontmoet daar meester Krabbel. Met elkaar beleven ze thuis, op school en in Egypte allerlei spannende avonturen. De boeken van Tosca Menten over Dummie zitten vol grappen en grollen en zijn geïllustreerd met leuke tekeningen van Elly Hees. Kijk ook op de officiële Dummie de mummie-website.