Pop en klassiek komen samen tijdens BankGiro Loterij Jubileumconcerten

15 juli 2011

Alain Clark, Ilse DeLange en Wibi Soerjadi (vlnr)Alain Clark, Ilse DeLange en Wibi Soerjadi (vlnr)

Ilse DeLange, Alain Clark en Wibi Soerjadi naar Concertgebouw

Ilse DeLange, Alain Clark en Wibi Soerjadi brengen op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 augustus popmuziek en klassieke muziek bij elkaar in het Concertgebouw in Amsterdam. Initiatiefnemer van de reeks concerten is de BankGiro Loterij, die dit jaar 50 jaar bestaat. De loterij onderstreept door de organisatie van de jubileumconcerten haar rol als dé cultuurloterij van Nederland. Ook het Rijksmuseum van Oudheden krijgt financiële steun van de BankGiro Loterij.

Verloting kaarten via website

Naast Ilse DeLange, Alain Clark en Wibi Soerjadi treedt ook het Italiaanse vader en dochter duo Sandra & Tony Alessi op. Alle artiesten worden begeleid door het orkest van Stephan Geusebroek. Stephan en zijn orkest begeleidden eerder onder andere Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en ook internationale artiesten, zoals Chaka Khan.
De duizenden winnaars van een toegangskaartje hebben inmiddels bericht gekregen. Ook als u geen winnaar bent kunt u kans maken op een kaartje: op de website JaIkWilErbijZijn.nl verloot de BankGiro Loterij kaarten.

BankGiro Loterij 50 jaar

In 2011 bestaat de BankGiro Loterij 50 jaar. Ooit begonnen als de Katholieke SUS-loterij (Sla uw Slag) is deze loterij via enkele naamswijzigingen uitgegroeid tot wat ze nu is: dé cultuurloterij van Nederland. De BankGiro Loterij wil cultuur in Nederland behouden en bevorderen. Daartoe steunt de BankGiro Loterij 57 begunstigden (musea, monumenten en andere organisaties) die actief zijn op het terrein van cultuur.