Tentoonstelling 'Terracotta' verlengd t/m 5 september 2010

18 mei 2010

Tentoonstelling Terracotta verlengdTentoonstelling Terracotta verlengd

De tentoonstelling 'Terracotta' wordt wegens succes verlengd tot en met zondag 5 september 2010. U kunt dus nog de hele zomer komen genieten van de meer dan 180 fraaie kunstwerkjes uit de oudheid, waaronder sierlijke Griekse damesfiguurtjes, middeleeuws speelgoed, prehistorische dierfiguren en godenbeeldjes uit Syrië en Irak. Bovendien treft u in de tentoonstellingszaal recent en nieuw werk van 4 hedendaagse keramiekkunstenaars.

Al ruim 50.000 bezoekers

De tweehonderd klassieke Griekse damesfiguurtjes, handgevormde godenbeelden uit Syrië en Irak, dierfiguren en Egyptische miniatuurhuisjes van terracotta zagen sinds de opening in december ruim 50.000 bezoekers. Blikvangers zijn het prachtig gevormde beeldje van een gevleugelde Eros en het figuurtje van de godin Nikè die de overwinning viert. De verschillende functies die ze hadden in het oude Nabije Oosten, Egypte, de Klassieke Wereld en het vroege Nederland komen uitvoerig aan bod. Alle voorwerpen staan zo opgesteld dat bezoekers optimaal kunnen genieten van hun schoonheid, vormgeving en details.

Terracotta-programma komende maanden

  • extra keramiek-workshops op 4 en 24 juni 
  • gratis rondleidingen op zondagochtend
  • een lezing (dinsdag 15 juni) over terracotta beelden op de daken van tempels in Italië
  • een Museumwandeling met conservator Ruurd Halbertsma op zondag 30 mei
  • high tea-arrangementen voor groepen (reserveren) in het Museumcafé
  • 'Terracotta'-assortiment in de Museumshop, met o.a. full colour tentoonstellingspublicatie (72 pgs., €12,95) en magazine Vriendenvereniging RoMeO (32 pgs, €2,95)