RMO steunt de actie 'Haal het Glazen Huis naar Leiden in 2010'

Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie van 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj's zijn zes dagen lang opgesloten in het huis en mogen niets eten. Tegelijkertijd draaien ze dag en nacht, in ruil voor een donatie, verzoeknummers voor luisteraars. Ook worden er diverse acties opgestart door verenigingen en komen er bekende Nederlanders naar het huis om de opbrengst voor het goede doel te verhogen.

Leidse feestjes in 2010

In Leiden zijn in 2010 een aantal feestjes te vieren: Universiteit Leiden bestaat 435 jaar, het Leidsch Dagblad viert zijn 150ste verjaardag, de Leidse vestiging van de Rabobank werd honderd jaar geleden opgericht en de Leidse afdeling van het Rode Kruis bestaat  140 jaar. Wie jarig is moet trakteren. Wat is er dan mooier om iets voor de stad te doen en tegelijk het goede doel te dienen?

Haal het Glazen Huis naar Leiden!

Ieder jaar staat het Glazen Huis in een andere stad. Leiden staat officieel geregistreerd als kandidaatstad. Maar daarmee is Leiden er nog niet. Ook andere steden willen het Glazen Huis namelijk graag naar hun stad halen. Steun daarom de initiatiefnemers van de actie (gemeente Leiden en Leiden Marketing) en help mee het Glazen Huis naar Leiden te halen!

Wat kan je doen?

We moeten kunnen aantonen dat de actie leeft in de stad en dat er een draagvlak is. De Leidse musea en Museumgroep Leiden steunen de actie. Jij ook? Teken dan de petitie op de speciale Glazen Huis in Leiden-website en stuur het filmpje door naar je vrienden. Hopelijk kunnen we dit jaar het Glazen Huis in Leiden verwelkomen!