Download je Museumnachtfoto met Griekse god

5 juli 2010

Met welke god ben jij op de foto gegaan?Met welke god ben jij op de foto gegaan?

Ben je tijdens de Museumnacht van vrijdag 2 juli op de foto gegaan met een van de Griekse goden? Zoek en download je foto op de speciale Flickr-pagina's 'Museumnacht2010'.

  • Ben je op de foto gegaan met Zeus of Aphrodite? Ga naar http://www.flickr.com/photos/museumnacht2010rmo
  • Ben je op de foto gegaan met Dionysos of Hades? Ga naar http://www.flickr.com/photos/museumnacht2010rmodeel2
  • Tip: rechts op deze pagina's staan de foto's onderverdeeld in de goden: Zeus, Aphrodite, Dionysos, Hades of Allemaal. Je vind je foto dus sneller als je zoekt bij de god met wie je op de foto ging.
  • Klik op de foto en vervolgens op het icoontje 'all sizes' dat boven de foto staat
  • Nu kun je de foto downloaden in diverse formaten

Geslaagde Museumnacht 2010 

Na de succesvolle eerste editie van Museumnacht Leiden in 2009, was de tweede Leidse Museumnacht op vrijdag 2 juli wederom een zeer geslaagd evenement. Zeven Leidse musea hadden hun deuren van 20.00 tot 01.00 uur geopend voor een swingende en zomerse Museumnacht. Het warme zomerweer en de positieve WK-stemming zorgden voor een gezellige en drukke avond.

Griekse-Goden-Vossenjacht in trek

Het Rijksmuseum van Oudheden werd deze avond bezocht door ruim 2.200 mensen. Populair waren de speedrondleidingen door de conservatoren. Twee sets van de Nederlandse band Moonpilot (3FM Serious Talent!) lieten liefhebbers van de betere Nederlandse popmuziek watertanden. Ook deden veel mensen mee aan de Griekse-Goden-Vossenjacht. Door vijf in het museum rondlopende Griekse goden op te sporen, kon men een puzzel oplossen en meedingen naar een Djoser-rondreis door Griekenland. Wie het leuk vond kon met z'n favoriete Griekse god op de foto. Aan de ruim driehonderd foto's op Flickr (zie boven) valt te zien dat van deze mogelijkheid gretig gebruik is gemaakt.