BankGiro Loterij steunt het Rijksmuseum van Oudheden

12 februari 2010

De begunstigden van de BankGiro Loterij (foto Roy Beusker)De begunstigden van de BankGiro Loterij (foto Roy Beusker)

Nieuwe begunstigde van BankGiro Loterij

Tijdens het feestelijke Goed Geld Gala op donderdag 11 februari in Museum Van Speelklok tot Pierement in Utrecht is het Rijksmuseum van Oudheden benoemd tot nieuwe meerjarige begunstigde van de BankGiro Loterij. Directeur Wim Weijland mocht voor dit jaar een cheque van € 200.000 in ontvangst nemen.

Als begunstigde van de Bankgiro Loterij krijgt het museum dit bedrag vijf jaar lang jaarlijks uitgekeerd. Het zal de eerste twee jaar besteed worden aan de verbouwing en inrichting van de nieuwe afdeling ‘Archeologie in Nederland', die in december 2010 de deuren voor publiek zal openen. Daarna zal het museum het geld gebruiken voor aankopen en restauratieprojecten.

Over de BankGiro Loterij

In totaal keert de BankGiro Loterij bijna 60 miljoen euro uit aan 62 culturele instellingen verspreid door het hele land. De afdracht (de helft van de totale inleg van bijna 120 miljoen euro) is bijeengebracht door bijna 800.000 deelnemers van de BankGiro Loterij. Met de 50% afdracht steunt de loterij begunstigden die allemaal unieke culturele instellingen zijn, met veel bezoekers, een landelijk bereik, maar veelal ook met een regionaal karakter. Wat ze verder delen is passie, ondernemerschap en visie, zowel inhoudelijk als ten aanzien van marketing en fondsenwerving.