100.000ste bezoeker in 2010 ontvangen

Rita van Oosterhoud (l) verrast de 100.000ste bezoeker met het boek 'Egyptische Magie'Rita van Oosterhoud (l) verrast de 100.000ste bezoeker met het boek 'Egyptische Magie'

Op dinsdag 26 oktober heeft het Rijksmuseum van Oudheden de 100.000ste bezoeker in 2010 ontvangen. Tijdens de drukbezochte herfstvakantiedagen liep de teller snel op. De 100.000ste bezoeker meldde zich uiteindelijk deze dag bij de kassa en was een van de drie dames uit het gezin op de foto hiernaast. Ze kwamen helemaal uit Texel om de tentoonstelling 'Egyptische Magie' te bekijken en de vakantieactiviteiten voor kinderen uit te proberen.

Favoriet museum

Rita van Oosterhoud, hoofd publieksdienst van het Rijksmuseum van Oudheden, overhandigde een passend aandenken aan het blij verraste gezin: het boek 'Egyptische magie: op zoek naar het toverboek van Thot'. Het werd speciaal voor deze tentoonstelling geschreven door Maarten Raven, RMO-conservator en samensteller van de tentoonstelling. Het boek viel in goede aarde bij de Texelaars. Ze bezoeken het Rijksmuseum van Oudheden graag en de website staat bij de 'favorieten' op de computer thuis.