Winnaars ontwerpwedstrijd nieuwe fibula van Dorestad bekend

8 september 2009

Winnaar categorie Junior: Roan van der VoortWinnaar categorie Junior: Roan van der Voort
Winnaar categorie Speciaal Onderwijs: Elora de GrijsWinnaar categorie Speciaal Onderwijs: Elora de Grijs
Winnaar categorie Senior: Marieke van WervenWinnaar categorie Senior: Marieke van Werven

De winnaars van de ontwerpwedstrijd voor een 'nieuwe fibula van Dorestad' zijn bekend:

  • Categorie Junior
    Roan van der Voort (10 jaar) uit Alphen a/d Rijn
  • Categorie Speciaal Onderwijs
    Elora de Grijs (11 jaar) uit Delft
  • Categorie Senior
    Marieke van Werven (23 jaar) - Leiderdorp

Prijzen 

De winnende ontwerpen zijn gekozen op basis van het juryrapport, de internetstemming en de in het museum uitgebrachte stemmen. De winnaars van de categorieën Junior en Speciaal Onderwijs krijgen een 'Dorestad prijzenpakket'. De winnaar van de categorie Senior krijgt een sieradenbon. Alle genomineerden krijgen verder een exemplaar van het boek 'Schitterend Sieraad'.

De winnende ontwerpen kunt u hiernaast op de pagina bekijken. Via het pijltje bovenin kunt u bladeren. Klik op de foto voor een vergroting.

Ontwerpwedstrijd

De fibula van Dorestad is een prachtige broche van goud en edelstenen, het pronkstuk van de tentoonstelling 'Dorestad. Wereldstad in de Middeleeuwen'. Het Rijksmuseum van Oudheden daagde afgelopen voorjaar jong en oud uit om een nieuwe fibula naar eigen ontwerp te maken. Een deskundige jury* koos de mooiste ontwerpen uit. Die werden tentoongesteld in het museum. Het publiek kon schriftelijk en via deze website vanaf half juni stemmen op de mooiste fibula.

* De jury bestaat uit: Annemarieke Willemsen (conservator collectie Middeleeuwen), Jos Jonkergouw en Jacob de Groes (beiden sieradenontwerper)