Stembureau Europese verkiezingen 4 juni in Rijksmuseum van Oudheden

4 juni 2009

Wethouder Jan-Jaap de Haan (Cultuur, Werk en Inkomen) stemde in het museumWethouder Jan-Jaap de Haan (Cultuur, Werk en Inkomen) stemde in het museum
4 juni 2009, 10.15 uur: stembureau in de Tempelzaal4 juni 2009, 10.15 uur: stembureau in de Tempelzaal

Op donderdag 4 juni 2009 kon u uw stem voor het Europees Parlement uitbrengen in het Rijksmuseum van Oudheden. Het stembureau in de Tempelzaal was van 7.30 tot 21.00 uur geopend. De ingang van het museum is op Rapenburg 28 (postcode 2311 EW, Leiden).

Bijna 1.200 stemmen uitgebracht

Het stemmen in de Tempelzaal kwam donderdag 4 juni al vroeg op gang. Op de foto hiernaast meldt een inwoonster van Leiden zich bij de medewerkers van het stembureau, om daarna in het stemhokje voor de Egyptische tempel haar stem uit te brengen. De Leidenaren wisten de weg naar het museum goed te vinden. Om 21.00 uur hadden maar liefst bijna 1.200 mensen hun stem uitgebracht in het Rijksmuseum van Oudheden. Er kwamen zelfs mensen uit andere gemeenten speciaal naar het Rapenburg om hier hun stem uit te brengen.

Stemmen op 4 juni

Europa is belangrijk. Voor het Rijksmuseum van Oudheden is Europa al bijna 200 jaar belangrijk, want onze archeologische collectie is voor een groot deel afkomstig uit Europese landen, waaronder uiteraard Nederland zelf. Voor de verkiezing van de leden van het Europees Parlement hebben alle kiesgerechtigde inwoners van Nederland inmiddels een oproepkaart in de brievenbus gekregen. Voor het uitbrengen van stemmen gebruiken alle stembureau's papieren stembiljetten, stemhokjes en stembussen.

  • Wat? Europese verkiezingen in het Rijksmuseum van Oudheden
  • Waar? Rapenburg 28, 2311 EW Leiden
  • Wanneer? Donderdag 4 juni 2009, stembureau open van 7.30 tot 21.00 uur

Meer informatie

Meer (onafhankelijke) informatie over de Europese verkiezingen vindt u onder andere op: