Pieter ter Keurs en Charlotte Huygens nieuwe leden Managementteam

Pieter ter KeursPieter ter Keurs
Charlotte HuygensCharlotte Huygens

Met de aanstelling van dr. Pieter ter Keurs als hoofd Collecties en drs. Charlotte Huygens als hoofd Presentaties en Educatie kent het vierkoppige Managementteam van het Rijksmuseum van Oudheden per 1 maart 2009 twee nieuwe gezichten.

Pieter ter Keurs 

Pieter ter Keurs (1956) studeerde culturele antropologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 trad hij in dienst van Museum Volkenkunde, waar hij zich op vele gebieden ontwikkelde en profileerde. Hij was vanaf 1989 conservator insulair Zuid Oost Azië en maakte tentoonstellingen als ‘Indonesië: de ontdekking van het verleden' (Nieuwe Kerk 2005). Verder werkte Ter Keurs onder meer als coördinator van internationale samenwerkingsprojecten en hij was onderzoeker en gastdocent bij de Universiteit Leiden.

Charlotte Huygens 

Charlotte Huygens (1964) studeerde Arabische Taal en Letterkunde aan de Universiteit Leiden. Ze is afkomstig van het Wereldmuseum Rotterdam, waar ze in het management verantwoordelijk was voor het artistiek-inhoudelijke beleid. De afgelopen twee jaar was ze al werkzaam in het Rijksmuseum van Oudheden als projectleider tentoonstellingen en later als hoofd Presentaties ad interim.