Tijdelijke sluiting presentaties Nederland Prehistorie en Middeleeuwen

1 oktober 2009

Artist impression van de nieuwe presentatie Prehistorie en Middeleeuwen (© bureau Kinkorn, Tilburg)Artist impression van de nieuwe presentatie Prehistorie en Middeleeuwen (© bureau Kinkorn, Tilburg)

Op 1 oktober 2009 worden de vaste presentaties 'Nederland in de Prehistorie' en 'Nederland in de Middeleeuwen' voor een jaar gesloten. De zalen ondergaan een grootscheepse verbouwing en worden geheel vernieuwd. Tijdens de werkzaamheden blijven de vaste presentaties 'Egyptenaren', 'Romeinen', 'Nederland Romeinen', 'Grieken' en 'Nabije Oosten' en de tijdelijke exposities gewoon toegankelijk voor publiek.

Belangrijkste voorwerpen in tijdelijke tentoonstelling

Vanaf april 2010 zijn de belangrijkste voorwerpen uit de collecties Nederland Prehistorie en Middeleeuwen te zien in een tijdelijke tentoonstelling. Deze tentoonstelling, met onder meer 250.000 jaar oude vuurstenen werktuigen, Keltische sieraden en de grote Vikingschat uit 830, is te zien van 29 april tot en met 27 september 2010. De nieuwe vaste presentatie is vervolgens in november 2010 gereed.