Zaterdagavondconcert en slotconcert op zondag tijdens festival 'Muziek in het museum'

5 november 2009

14 + 15 november 2009: Muziek in het museum14 + 15 november 2009: Muziek in het museum

Avondconcert 'Muziek in het museum'

Op zaterdag 14 november 2009 presenteert het Rijksmuseum van Oudheden een speciaal avondconcert in het kader van het festival 'Muziek in het museum'. Het accordeonensemble Opus 2 speelt dan een nieuw werk over Antinous, de geliefde van de Romeinse keizer Hadrianus.

Accordeonensemble Alphen Opus 2

Het werk heet Journey to the Center of the Earth. Het is een onverwacht programma van een accordeonensemble en een toneelgroep. De Amerikaanse hedendaagse componist en toneelschrijver John Franceschina schreef dit muziektheaterstuk in drie delen speciaal voor accordeonensemble Alphen Opus 2. Dirigent Sergé Latychev en regisseur Arnold Sandhaus smeedden muziek, teksten en ensembles tot een verrassend geheel. Van Tarzan tot Commedia dell'Arte en Antinous, de mannelijke geliefde van de Romeinse keizer Hadrianus: alles komt voorbij in dit boeiende muziektheaterstuk.

  • De voorstelling begint om 20.00 uur en duurt tot ca 21.15 uur. Er is geen pauze. Het museum is van 19.00 tot 22.00 uur geopend.

Zondagmiddag gratis slotconcert RBO Sinfonia 

'Muziek in het museum' wordt zondag 15 november afgesloten in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden met het Limes-concert van RBO Sinfonia. Dit professionele symfonieorkest brengt onder leiding van Gerhart Drijvers een programma van klassieke muziek die verbinding heeft met de Romeinen in Nederland, met werken van Resphighi, Haydn en Händel. Solisten zijn Helena Rasker (alt) en Martijn Sanders (bas/bariton).

  • Tijd: 16.30 tot 18.00 uur
  • Toegang: gratis
  • Dit concert wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid-Holland, in het kader van het provinciale themajaar 2009 Leve de Limes!

Muziek in het museum

Tijdens de derde editie van het Leidse museumfestival 'Muziek in het museum' kunt u een heel weekend lang genieten van muziek en cultuur. In zeven musea zijn er optredens van een scala aan amateurmuzikanten. Van een trombonekwartet tot een dwarsfluitensemble, en van een kinderkoor tot het Arnold Schönberg Kamerkoor. Uiteraard zijn ook alle vaste en tijdelijke tentoonstellingen geopend. Het is een unieke gelegenheid om 'voor niks' te komen kijken en luisteren, want de toegang tot alle musea is gratis.