Drukbezochte Ladies Night voor 'Aphrodites beauty case'

Drukbezocht: de stoelen waren op, kussens boden uitkomst!Drukbezocht: de stoelen waren op, kussens boden uitkomst!
Ruim 250 vrouwen in de TempelzaalRuim 250 vrouwen in de Tempelzaal
Directeur Wim Weijland heet iedereen welkomDirecteur Wim Weijland heet iedereen welkom
Ruurd Halbertsma tijdens zijn lezingRuurd Halbertsma tijdens zijn lezing
Violist Jeroen de Groot speelt voor de Egyptische tempelViolist Jeroen de Groot speelt voor de Egyptische tempel
Aandachtige luisteraarsAandachtige luisteraars
De routeboekjes voor 'Aphrodites beauty case' lagen klaarDe routeboekjes voor 'Aphrodites beauty case' lagen klaar

Ruim 250 dames verzamelden zich donderdagavond 2 april 2009 in het Rijksmuseum van Oudheden voor een exclusieve avondopenstelling. De eerste Ladies Night ooit in het museum stond in het teken van 'Aphrodites beauty case'. Deze nieuwe themawandeling onthult schoonheidsgeheimen uit de oudheid. De route begint met een kleine expositie en loopt aansluitend door de vaste presentaties van het museum.

Volgepakte Tempelzaal

Bij binnenkomst werden de dames verrast met een glaasje prosecco en het prachtige routeboekje dat uitleg geeft bij 'Aphrodites beauty case'. Om half acht opende directeur Wim Weijland de Ladies Night. Hij heette iedereen welkom in de volgepakte en met bloemen versierde Tempelzaal. Vervolgens gaf Ruurd Halbertsma, conservator collectie Klassieke Wereld, een korte lezing waarin hij een boekje open deed over de schoonheidsgeheimen uit de oudheid. Violist Jeroen de Groot was uitgenodigd om na de lezing de derde Partita van Bach te spelen.

Lovend

Na het muziekstuk verspreidden de dames zich over het museum. Sommigen haastten zich gelijk naar de expositie, en anderen lieten zich eerst door het museumcafé trakteren op passende hapjes en drankjes. De reacties op de Ladies Night en 'Aphrodites beauty case' waren lovend. De lezing van Ruurd Halbertsma sprak veel dames aan en de route werd enthousiast gelopen.