Finale Grote Ken-Je-Klassiekenquiz op zaterdag 18 april

Druk overleg tijdens de voorronde van de Ken-Je-KlassiekenquizDruk overleg tijdens de voorronde van de Ken-Je-Klassiekenquiz

Op zaterdag 18 april is de Tempelzaal van het museum het toneel van een ongetwijfeld spetterende finale van de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz 2009. Deze quiz stelt de kennis van gymnasiasten over de Klassieke Oudheid op de proef.

Gemma Glitter presenteert 

Tijdens de finale strijden negen gymnasiasten uit het hele land onder aanmoediging van hun supporters om de hoofdprijs, die o.a. bestaat uit een pakket met boeken uit en over de Oudheid, verzorgd door uitgeverij Athenaeum - Polak & Van Gennep. De presentatie van de finale is in handen van Gemma Glitter, bekend van Gemma Glitter Gezondheidsgala.

U bent van harte welkom om de finalisten aan te moedigen en te kijken hoe het met uw eigen klassiekenkennis gesteld is.

  • Aanvang finale: 14.00 uur
  • De Tempelzaal is gratis toegankelijk.

Lees het verslag van de voorrondes in het Rijksmuseum van Oudheden

De Grote Ken-Je-Klassiekenquiz

De Grote Ken-Je-Klassiekenquiz is een initiatief van Uitgeverij Athenaeum, het Allard Pierson Museum (Amsterdam), Museum Het Valkhof (Nijmegen), Tresoar (Leeuwarden) en het Rijksmuseum van Oudheden, in het kader van de Week van de Klassieken (15 t/m 25 april). De quiz stelt de kennis van gymnasiasten over de Klassieke Oudheid op de proef. Scholen uit het hele land vaardigden elk hun twee leerlingen met de meeste kennis over de klassieke wereld af als team voor één van de vier voorrondes. Deze werden op 21 maart georganiseerd in Leiden, Amsterdam, Leeuwarden en Nijmegen. De winnaars spelen op zaterdag 18 april 2009 de finale in het Rijksmuseum van Oudheden.