'Beyond the Horizon' verlengd t/m 3 mei 2009

Gerti Bierenbroodspot in haar atelier (foto: Fong Leng)Gerti Bierenbroodspot in haar atelier (foto: Fong Leng)

De tentoonstelling 'Beyond the Horizon' van Gerti Bierenbroodspot is vanwege grote belangstelling verlengd tot en met 3 mei 2009. Vanaf de opening op 17 december jl. telde 'Beyond the Horizon' reeds 15.000 bezoekers.

Nieuw werk van Bierenbroodspot

'Beyond the Horizon' is een expositie met veel nieuw werk van Gerti Bierenbroodspot. Om dat nieuwe werk te maken, liet ze zich inspireren door de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden. Het leidt tot een ware 'Bierenbroodspot-archeowereld': een opmerkelijke mix van hedendaagse kunst en archeologie.

Beschilderde doeken, sculpturen en gedichten

De tentoonstelling is een totaalbeleving van metershoge beschilderde doeken, sculpturen en gedichten, gecombineerd met enkele objecten uit de museumcollectie. Bierenbroodspot herschept onder andere een Egyptisch graf, godenbeelden, mummiemaskers en Griekse en Romeinse helmen. Al heel lang is de Mediterrane wereld uit de oudheid de ultieme inspiratiebron voor Bierenbroodspot. Om het nieuwe werk van ‘Beyond the Horizon' te maken, werkte ze eerst wekenlang in het museum en de depots. Daarna gaf ze de ideeën en schetsen gestalte in haar atelier in Italië.