Piramides bouwen tijdens zomervakantie

30 juni 2008

ZomervakantieZomervakantie
Zomervakantie 2Zomervakantie 2
Zomervakantie 3Zomervakantie 3
Zomervakantie 4Zomervakantie 4

De komende zomermaanden is de Tempelzaal van het museum geheel ingericht met verschillende spellen en activiteiten met als thema ‘bouwen van piramides’. In een gezellige, Egyptische omgeving kunnen de kinderen kennis maken met leven van de oude Egyptenaren. Ook kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar moedoen aan een grote prijsvraag, waarbij zij een helikoptervlucht kunnen winnen!

De activiteiten

In de gehele Tempelzaal zijn verschillende activiteiten te doen, die de kinderen betrekken bij het bouwproces uit het oude Egypte. De kinderen kunnen zelf piramides bouwen met blokken op schaal en kennis maken met de bouwtechnieken van de oude Egyptenaren. Er is een verkleedhoekje waar kinderen zich om kunnen toveren tot een Egyptische prinses, farao of boer. Een groot memoryspel met Egyptische afbeeldingen stelt het geheugen van de kinderen op de proef. Iedere zondagmiddag leert een Lego-kunstenares kinderen een piramide of sfinx te bouwen met Lego-steentjes. En nog veel meer…

De prijsvraag

Het deelnameformulier voor de prijsvraag is verkrijgbaar bij de activiteiten in de Tempelzaal. Op dit formulier staan vijf vragen, waarvan het antwoord kan worden gevonden bij deelname aan de activiteiten in de Tempelzaal en bezichtiging van de tentoonstelling in het museum. Het deelnameformulier kunt u na invulling deponeren in de daarvoor bestemde kist.

De prijs

Elke week zal er een winnaar uit de juiste inzendingen getrokken worden. Deze winnaar krijgt een rondvlucht in een helikopter samen met één begeleider. De helikoptervluchten zullen worden uitgevoerd op zaterdag 5 juli en zaterdag 13 september 2008 vanaf vliegveld Lelystad. Bij slecht weer zal zo mogelijk worden uitgeweken naar de volgende zondag of een andere door ons geschikt geachte datum.
Over de datum, tijd en plaats van de vluchten kan door de winnaars niet onderhandeld worden.

Prijswinnaars

Week 1 (03 juli): Tonja Baranov uit Nijmegen (9 jaar)
Week 2 (10 juli): Fabian v.d. Tang uit Zoetermeer (6 jaar)
Week 3 (17 juli): Kees Bos uit Drouwenermond (8 jaar)
Week 4 (24 juli): Pipijn Klooster uit Linschoten (6 jaar)
Week 5 (31 juli): Anouska Nuij uit Rozenburg (10 jaar)
Week 6 (07 augustus): Rik Hilbrand uit Oudekerk a/d Amstel (11 jaar)
Week 7 (14 augustus): Senn Uitdehage uit Almere (9 jaar)
Week 8 (21 augustus): Isa Knoppert uit 's-Gravenzande (10 jaar)
Week 9 (28 augustus): Willem Wagenaar uit Leiden (7 jaar) 

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de heer H.P.A. van Beest, The LEGO-Group Denemarken en Jennegien Nieuwstraten.