Wetenschappelijke bibliotheek heropend

15 april 2008

Wetenschappelijke bibliotheekWetenschappelijke bibliotheek
Wetenschappelijke bibliotheek 2Wetenschappelijke bibliotheek 2

Algemene en populair-wetenschappelijke boeken over de Oudheid vindt u in het Informatiecentrum van het Rijkmusuem van Oudheden. Daarnaast beschikt het museum over een wetenschappelijke bibliotheek met ruim 60.000 titels. Deze bibliotheek was een aantal jaren gesloten voor publiek, maar is nu heropend. De openingstijden zijn: dinsdag tot en met vrijdag, tussen 12.00 en 16.00 uur.

Geen uitleen 

Uitleen van de boeken is niet mogelijk, maar de bibliotheek biedt wel enkele werkplekken voor het raadplegen van de collectie. Bezoekers kunnen zich melden bij het kantoorgebouw van het museum aan de Papengracht 30. Het vooraf aanmelden van een bezoek is gewenst. Ook wordt bezoekers gevraagd een geldig legitimatiebewijs te tonen. In de bibliotheek is de volledige catalogus van de bibliotheek te raadplegen. De digitale ontsluiting van de collectie wordt binnen afzienbare termijn gerealiseerd.

Vrijwilligers

De openstelling van de wetenschappelijke bibliotheek is mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers van RoMeO, de vriendenvereniging van het Rijksmuseum van Oudheden.

Contact

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de bibliotheekmedewerkers, tel: 071 - 5163 159, of stuur een e-mail