Prijswinnaars Egyptomania met helikopter mee

16 september 2008

Kees Bos uit Drouwenermond (8 jaar)Kees Bos uit Drouwenermond (8 jaar)
Pipijn Klooster met zusje uit Linschoten (6 jaar)Pipijn Klooster met zusje uit Linschoten (6 jaar)
Rik Hilbrands uit Oudekerk a/d IJssel (11 jaar)Rik Hilbrands uit Oudekerk a/d IJssel (11 jaar)
Zicht vanuit de helikopter op vliegveld LelystadZicht vanuit de helikopter op vliegveld Lelystad
Senn Uitdehage uit Almere (9 jaar) Senn Uitdehage uit Almere (9 jaar)
Isa Knoppert uit 's Gravenzande (10 jaar)Isa Knoppert uit 's Gravenzande (10 jaar)
Willem Wagenaar uit Leiden (7 jaar)Willem Wagenaar uit Leiden (7 jaar)
Helikopter in de luchtHelikopter in de lucht
Anouska Nuij uit Rozenburg (10 jaar)Anouska Nuij uit Rozenburg (10 jaar)
Henk van BeestHenk van Beest

Zaterdag 13 september jl. was voor de prijswinnaars van de Egyptomania-wedstrijd van het Rijksmuseum van Oudheden de grote dag. Ze kregen hun prijs uitgereikt: een helikoptervlucht van twintig minuten vanaf vliegveld Lelystad.

"Gesprek van het weekend"

De acht prijswinnaars vlogen, samen met hun vader of moeder, één voor één een rondje in de knalrode helikopter die beschikbaar werd gesteld door de heer Van Beest. Deze helikopterliefhebber én fan van het oude Egypte had het Rijksmuseum van Oudheden genereus gesponsord voor deze prijsvraag. De acht jonge prijswinnaars varieerden in leeftijd van zes tot en met elf jaar. Gelukkig werkte het weer mee. Na een grijs begin werd het een stralende dag en allemaal genoten ze met volle teugen van het spektakel in de lucht. "Wat een ontzettend leuke middag hebben we van jullie mogen krijgen. Het is het gesprek van het weekend," aldus vader Jan van prijswinnaar Senn Uitdehage uit Almere.

Egyptomania

De prijsvraag maakte deel uit van de speciale Egyptomania-weken in het Rijksmuseum van Oudheden tijdens de afgelopen zomermaanden. De vele kinderactiviteiten stonden in het teken van het oude Egypte. Door opdrachten te doen, vragen te beantwoorden en het ingevulde formulier in te leveren, konden kinderen elke week meedingen naar een helikoptervlucht. Per week werd er een vlucht onder de deelnemers verloot.