Opening tentoonstelling Dierenmummies

24 april 2008

Een oehoe land op de arm van conservator Maarten RavenEen oehoe land op de arm van conservator Maarten Raven
Museumdirecteur Wim Weijland, conservator Maarten Raven en de oehoeMuseumdirecteur Wim Weijland, conservator Maarten Raven en de oehoe
Op de tentoonstelling zijn gemummificeerde valken te zien, maar deze leeft!Op de tentoonstelling zijn gemummificeerde valken te zien, maar deze leeft!
Op de tentoonstelling: hoe mummificeer ik een kat?Op de tentoonstelling: hoe mummificeer ik een kat?
Op de tentoonstelling: krokodillenmummiesOp de tentoonstelling: krokodillenmummies

Op woensdag 23 april opende een oehoe met een duikvlucht naar conservator Maarten Raven de tentoonstelling 'Dierenmummies'. In deze familietentoonstelling kom je alles te weten over dieren in het Egypte van de farao’s. Ruim tweeduizend jaar geleden werden ze als heilig dier, huisdier, geschenk aan de goden, of voedsel voor een overledene gemummificeerd en begraven om voor de eeuwigheid bewaard te blijven. Spellen, filmpjes, röntgenfoto’s en CT-scans onthullen hun geheimen.

Mummiespel

De tentoonstelling Dierenmummies loopt tot 1 maart 2009. Elke zondag om 13.00 en 14.00 uur zijn er speciale familierondleidingen. Op de website www.dierenmummies.nl kun je een mummiespel spelen. Raad welke dieren in de mummies verborgen zitten en ontvang een leuk cadeautje in het museum.