Meivakantie in teken van ‘Het Huis Anubis’

25 april 2008

MeivakantieMeivakantie
Meivakantie 2Meivakantie 2
Meivakantie 3Meivakantie 3

Het Rijksmuseum van Oudheden staat tijdens de meivakantie (zaterdag 26 april tot en met maandag 12 mei) in het teken van de populaire jongerenserie ‘Het Huis Anubis’. Vanaf zaterdag 26 april kan iedereen met een MP3 audiotour met de castleden Nienke en Fabian mee op ontdekkingstocht in het museum. Verder zijn in het museum clips van Het Huis Anubis te zien, is er een Anubis-prijsvraag en heeft de winkel een Anubis-assortiment. Ook is de net geopende familietentoonstelling ‘Dierenmummies’ te bezoeken.

Het Huis Anubis

‘Het Huis Anubis’ vertelt de belevenissen van acht jongeren die samenwonen op een oud internaat, onder leiding van de concierge Victor. Centraal staat het huis waarin de jongeren wonen, een huis met een geheime geschiedenis, een groot mysterie waar niemand iets vanaf weet. Terwijl de acht jongeren elk op hun eigen manier bezig zijn met school, vrienden, liefde en volwassen worden, gaan ze op zoek naar de verborgen geschiedenis van het huis. Daarvoor belanden zij onder andere in het Rijksmuseum van Oudheden.
Fans van ‘Het Huis Anubis’ kunnen de MP3-file van deze zoektocht downloaden vanaf de website . Voor fans zonder eigen MP3-speler verhuurt het museum voor € 2,- een Ipod. Tijdens de meivakantie organiseert het museum ook een Anubis-prijsvraag. Onder de goede inzenders wordt een ‘meet & greet’ met een van de acteurs verloot.

Dierenmummies

In de nieuwe familietentoonstelling ‘ Dierenmummies ’, open vanaf 24 april, komt jong en oud alles te weten over dieren in het Egypte van de farao’s. Te zien zijn meer dan 50 dierenmummies, beeldjes van goden en dieren, skeletten, papyri en mummiekistjes. Spellen, filmpjes, röntgenfoto’s en CT-scans onthullen de geheimen van de dierenmummies.
Iedere zondag zijn er om 13.00 en 14.00 uur speciale familierondleidingen over 'Dierenmummies'. Ook is er een gratis dierenroute over de vaste presentatie ‘Egyptenaren’.

Verruimde openingstijden in meivakantie

Het Rijksmuseum van Oudheden is van 28 april tot en met 12 mei dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op 30 april Koninginnedag is het museum gesloten.

  • De audiotour 'Huis van Anubis' kwam tot stand in samenwerking met Studio 100.