Nieuw werk Gerti Bierenbroodspot in tentoonstelling Beyond the Horizon

7 november 2008

Gerti Bierenbroodspot bij de tempel in het Rijksmuseum van OudhedenGerti Bierenbroodspot bij de tempel in het Rijksmuseum van Oudheden

Oudheid en kunst vinden elkaar in de tentoonstelling ‘Beyond the Horizon', die vanaf 17 december 2008 te zien is in het Rijksmuseum van Oudheden. Beeldend kunstenaar Gerti Bierenbroodspot maakt hierin een ‘mythische reis' langs de museumcollectie. De tentoonstelling is een totaalbeleving van metershoge beschilderde doeken, sculpturen en gedichten, gecombineerd met enkele objecten uit de collectie van het museum.

Archeologie als inspiratiebron

Voor haar nieuwe kunstwerken werkte archeologieliefhebber Gerti Bierenbroodspot eerst wekenlang in het museum en de depots. Ze liet zich inspireren door Egyptische mummiemaskers, Griekse vazen en Romeinse helmen. Haar schetsen en ideeën heeft ze later in haar atelier uitgewerkt tot nieuwe kunstwerken. Door het gebruik van enkele bestaande werken, waaronder bruiklenen van de ING Kunstcollectie en particuliere verzamelingen, krijgt de tentoonstelling bovendien een retrospectief karakter.

Opgedragen aan Bastet

‘Beyond the Horizon' is te zien tot en met 15 februari 2009. Bierenbroodspot draagt de tentoonstelling op aan Frédéric Bastet (1926 - 2008). Deze oud-conservator en P.C. Hooft Prijswinnaar 2005 opende in 1980 de eerste tentoonstelling van Bierenbroodspot in het Rijksmuseum van Oudheden.