Conservator Leo Verhart neemt afscheid

29 september 2008

Leo Verhart (r) en minister Verhagen op de opening van de tentoonstelling 'Het geheim van de Kelten'Leo Verhart (r) en minister Verhagen op de opening van de tentoonstelling 'Het geheim van de Kelten'

Conservator Leo Verhart neemt afscheid

Leo Verhart verlaat per 1 oktober 2008 het Rijksmuseum van Oudheden. Hij was dertig jaar verbonden aan het museum als conservator van de collectie Nederland prehistorie. Met het symposium ‘Prehistorie en publiek' is maandag 29 september 2008 afscheid genomen van dr. Verhart. Ter gelegenheid hiervan verschijnt een boekwerk met veertig columns van collega's uit het museum en in het veld. Daarnaast brengt Teleac in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden de door Verhart gepresenteerde tv-serie ‘Nederland in de prehistorie' op dvd uit.

Gezicht van de prehistorie

Verhart was het gezicht van de Nederlandse prehistorie, bijvoorbeeld in de gelijknamige tv-serie die aan het begin van dit decennium door Teleac werd uitgezonden. Hij is inmiddels verhuisd naar Limburg. Daar zal hij ongetwijfeld nog vele archeologische initiatieven ontplooien voor zijn eigen bedrijf en het Limburgs Museum. Voor het Rijksmuseum van Oudheden beschrijft hij de komende jaren nog een aantal episodes uit de geschiedenis van de Nederlandse archeologie, een van zijn geliefde studieonderwerpen.

Museumshop

Boek en dvd-box zijn te koop in de museumshop van het Rijksmuseum van Oudheden:

  • boek met columns: €12,95
  • 2-delige dvd-box: 'Nederland in de prehistorie': €29,95