Hind bij opening ‘Hakken in het Zand’

29 november 2007

Zangeres HindZangeres Hind
Welkomstwoord door museumdirecteur Wim Weijland Welkomstwoord door museumdirecteur Wim Weijland
Ambassadeur Ahmed Amin Fathalla en conservator Maarten RavenAmbassadeur Ahmed Amin Fathalla en conservator Maarten Raven
Optreden van HindOptreden van Hind
Hind en haar begeleidingsgroepHind en haar begeleidingsgroep
Ambassadeur Ahmed Amin Fathalla en conservator Maarten Raven Ambassadeur Ahmed Amin Fathalla en conservator Maarten Raven

Op woensdagavond 28 november werd de tentoonstelling ‘Hakken in het Zand – Nederlandse opgravingen in Egypte’ feestelijk geopend. Na een welkomstwoord van museumdirecteur Wim Weijland, vertelde conservator Maarten Raven de genodigden over vijftig jaar Nederlands archeologisch onderzoek in de Egyptische bodem. De inspanningen van Nederlandse archeologen, in nauwe samenwerking met de Egyptische autoriteiten, hebben een schat aan voorwerpen en kennis opgeleverd, zoals de tentoonstelling laat zien. Die hartelijke samenwerking werd beaamd door de Egyptische ambassadeur, zijne excellentie Ahmed Amin Fathalla, die de officiële opening verrichtte.

Optreden van Hind

Tenslotte bracht de zangeres Hind de volle Tempelzaal in Egyptische sferen. Hind, die onlangs werd uitverkozen tot Nederlands afgevaardigde naar het Eurovisiesongfestival, zong enkele Arabische nummers van de legendarische Egyptische zangeres Oum Kalsoum, begeleid door traditionele instrumenten.

"Het geluid van hakken in het zand klinkt een archeoloog als muziek in de oren," aldus Maarten Raven. Een muzikale opening in Egyptische sfeer was dan ook een passend begin voor de tentoonstelling 'Hakken in het zand'. De tentoonstelling is te zien tot en met 11 mei 2008.