Denken in de klassieke wereld op de Leidse Zuil van Trajanus

13 april 2018

Fragment op de replica van de Zuil van Trajanus (collectie: Rijksmuseum van Oudheden)Fragment op de replica van de Zuil van Trajanus (collectie: Rijksmuseum van Oudheden)

Onderzoeker en publicist Tom Buijtendorp houdt een lezing over zijn onderzoek naar de 'Leidse' Zuil van Trajanus en het denken over leiderschap in de oudheid. Na afloop zal hij voor de liefhebbers zijn boek Het jaar 117 signeren.

  • datum: vrijdag 13 april 2018
  • tijd: 15.00 - 16.00 uur
  • locatie: Leemanszaal
  • kosten: gratis (excl. museumentree)

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met uitgeverij Omniboek

De zuil van Trajanus in Leiden

In zijn vorig jaar verschenen boek Het jaar 117 bespreekt Tom Buijtendorp o.a. de wereldberoemde Zuil van Trajanus in Rome. In de zeventiende eeuw liet de Franse koning Lodewijk XIV afgietsels van de Zuil maken. Buitendorp vertelt hoe die via een bijzondere weg in de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden zijn terechtgekomen. U hoort bovendien wat de Zuil laat zien over het denken over wijs en goed leiderschap in de klassieke wereld. De gipsen afgietsels van de Zuil zijn beter bewaard gebleven dan het beschadigde origineel in Rome. Ze geven een samenvatting van het verloop van de beroemde Dacische Oorlog en bevatten details die op de originele Zuil inmiddels verloren zijn gegaan.

Aanmelden

  • Vul onderstaand formulier in en klik op 'versturen'
  • Velden met een * = verplicht invullen
  • U ontvangt een e-mail ter bevestiging van uw aanmelding (tip: check uw spambox)
  • Het kan een aantal seconden duren voordat u ziet dat het formulier wordt verzondenIk wil graag de e-mailnieuwsbrief van het Rijksmuseum van Oudheden ontvangen over:Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 5 t/m 15 april 2018 op veel dagen verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

» Informatie over het programma van andere musea vindt u op de website Weekvandeklassieken.nl