Museumwandeling: Casa Romana

28 mei 2017

Romeinse damesportretten (collectie: Rijksmuseum van Oudheden)Romeinse damesportretten (collectie: Rijksmuseum van Oudheden)

Jill van der Sterren, projectleider van de tentoonstelling Casa Romana, neemt u mee voor een museumwandeling over deze nieuwe expositie. Ze vertelt hoe Casa Romana tot stand is gekomen en op welke manier objecten en kunstvoorwerpen uit latere tijden door de zalen heen zijn geweven.  

Wonen in een Romeinse villa

Casa Romana werpt een blik in het dagelijks leven van een welgestelde Romeinse familie rond het begin van onze jaartelling. Aan de hand van de brede collectie van het Rijksmuseum van Oudheden, aangevuld met bijzondere bruiklenen en illustraties, maakt u een wandeling door verschillende ruimten van een Romeins huis. Man, vrouw, kinderen en slaven hadden hier ieder hun taken en bezigheden. In zo'n Romeinse villa waren bijvoorbeeld openbare ruimtes, waarin zakenrelaties werden ontvangen. Alleen de familie en goede vrienden hadden toegang tot de privégedeeltes van het huis. De tetoonstellingszalen zijn verdeeld in twaalf vertrekken, waarin alle momenten van de dag tot leven komen: van ochtendrituelen tot bedtijd, en van huishouden tot diner.

Museumwandelingen

Elke laatste zondag van de maand leidt een van de conservatoren, restauratoren of een andere museummedewerker de bezoekers rond over een van de vaste of tijdelijke tentoonstellingen.

  • datum: zondag 28 mei 2017
  • tijd: 14.00 - 15.00 uur
  • geen extra kosten (excl. entree museum)
  • verzamelpunt: Egyptische tempel in de Tempelzaal
  • aanmelden: op de dag van de wandeling, bij de kassa van het museum
  • maximaal 20 deelnemers, reserveren is niet mogelijk