Culturele stadswandeling 'Topstukken aan het Rapenburg'

1 januari 2011 t/m 10 mei 2015

De voorkant van het routeboekjeDe voorkant van het routeboekje
Het eerste exemplaar van het routeboekje werd op 19 januari 2012 op feestelijke wijze overhandigd aan burgemeester van Leiden Henri Lenferink.Het eerste exemplaar van het routeboekje werd op 19 januari 2012 op feestelijke wijze overhandigd aan burgemeester van Leiden Henri Lenferink.
Een pagina uit het routeboekjeEen pagina uit het routeboekje
Het Rapenburg weerspiegeld in de grachtHet Rapenburg weerspiegeld in de gracht

Het Sieboldhuis, de Hortus botanicus en het Rijksmuseum van Oudheden hebben de handen ineen geslagen voor een Topstukkenroute over het Rapenburg. De musea liggen alle drie aan deze fraaie, eeuwenoude Leidse gracht. Met het routeboekje in de hand gaat u op pad om zelf het Rapenburg te ontdekken. De wandeling (incl. toegangskaartjes) laat u volop genieten van het Rapenburg, de historische plekjes eromheen en uiteraard de topstukken in de musea. Het boekje is verkrijgbaar in de museumwinkels van de drie musea.

Culturele stadswandeling langs het Rapenburg

De culturele stadswandeling ‘Topstukken aan het Rapenburg' is een wandelroute over de bekendste gracht van Leiden. Het routeboekje staat vol met sfeervolle foto's van het Rapenburg. Bovendien geeft het de nodige achtergrondinformatie over de aan de gracht gelegen historische panden, zoals het Academiegebouw van de Universiteit, de Pieterskerk en natuurlijk de gracht zelf. Bovendien komen de belangrijkste topstukken van de musea aan bod: een uitgelezen kennismaking met de collecties van het Rijksmuseum van Oudheden, Japanmuseum SieboldHuis en de Hortus botanicus Leiden.

Verkrijgbaar in vier talen

Deze korte doe-het-zelf-wandelroute is bij uitstek geschikt voor toeristen uit binnen- en buitenland die op eigen gelegenheid kennis willen maken met een van de mooiste en belangrijkste historische locaties van Leiden. Het boekje is daarom ook in het Engels, Duits en Japans beschikbaar.

  • Lengte route: ca. 1 kilometer (excl. museumbezoek)
  • Prijs routeboekje: €18,50, incl. combinatieticket voor de drie musea (het boekje is ook los te koop voor €6,95)
  • Beschikbare talen: Nederlands, Engels, Duits, Japans
  • Verkrijgbaar bij: museumwinkels Hortus botanicus Leiden, Japanmuseum SieboldHuis en Rijksmuseum van Oudheden 

‹ Klik op de foto's voor een vergroting