Romeinenweekend

18 t/m 19 maart 2017

Romeinen in de tuin van het Rijksmuseum van OudhedenRomeinen in de tuin van het Rijksmuseum van Oudheden

Heb je altijd al echte Romeinen willen ontmoeten? Dan is dit je kans! Legio Secunda Augusta, een levende geschiedenis-groep, komt als Romeins legioen uit de eerste eeuw na Christus zijn legerkamp opslaan in het Rijksmuseum van Oudheden. Bovendien ontmoet je in het hele museum 'gewone' Romeinen die vertellen over hun leven en werk.

  • datum: zaterdag 18 en zondag 19 maart 2017
  • tijd: 10.00 - 17.00 uur
  • locatie: hele museum
  • toegang: gratis (excl. museumentree)

Romeinen aan het Rapenburg

In de Tempelzaal zie je van dichtbij hoe een Romeins legerkamp eruit zag en hoe de soldaten marcheerden, leefden, aten en vochten. In de museumzalen vertellen Romeinse burgers over hun werk. Daarbij gebruiken ze nagemaakt gereedschap. Het echte kun je ernaast in de vitrines zien liggen. Legio Secunda Augusta zorgt dit weekend voor vele onverwachte ontmoetingen.

Legio Secunda Augusta

Legio Secunda Augusta is een levende geschiedenis-groep die het Romeinse en inheemse leven van de eerste honderd jaar na Christus uitbeeldt door middel van re-enactment. De groep bestaat uit militairen en burgers. De militairen laten je het Romeinse soldatenleven zien, terwijl de burgers leer bewerken, kleding maken, koken, mozaïeken leggen, masseren, etc.

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 9 t/m 19 maart 2017 op veel dagen verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

» Informatie over het programma van andere musea vindt u op de website Weekvandeklassieken.nl