Oog op de oudheid

10 april 2018

Egyptisch Horus-oog van goud (collectie: Rijksmuseum van Oudheden)Egyptisch Horus-oog van goud (collectie: Rijksmuseum van Oudheden)

Oog op de Oudheid is een reeks van vier avonden waarop wetenschappers de laatste ontwikkelingen in de oudheidkunde met u doornemen. Op deze eerste avond is het thema 'Oog op mobiliteit', met presentaties en discussies over DNA- en isotopenonderzoek in de klassieke archeologie.

  • datum: dinsdag 10 april 2018
  • tijd: 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)
  • locatie: Tempelzaal
  • entree: € 5 (uitsluitend vooraf via een iDEAL-betaling

Oog op de Oudheid wordt gepresenteerd door classica Tazuko van Berkel, kent een pauze met Romeinse wijn, geschonken door Manon Henzen van historisch kookatelier Eet!verleden, en eindigt met een korte discussie onder leiding van wetenschapsjournalist Marcel Hulspas

Oog op de Oudheid wordt georganiseerd door het Rijksmuseum van Oudheden en RomeinenNU. In totaal zijn er vier avonden (10, 17, 24 april, 1 mei 2018) waarop wetenschappers de laatste ontwikkelingen in de oudheidkunde met u doornemen.
• Meer informatie en tickets

Oog op mobiliteit

Wetenschap schrijdt voort door nieuwe technieken en daarbinnen is de oudheidkunde geen uitzondering. Op de eerste avond, in de Week van de Klassieken, vertelt Eveline Altena over toepassingen van DNA-onderzoek in de klassieke archeologie, onder andere naar de oorsprong van verschillende klassieke bevolkingsgroepen. In het verlengde hiervan ligt de tweede presentatie door Esther Plomp, waarbij de oorsprong van de klassieke mens en de artefacten die zij maakten wordt ontrafeld met behulp van isotopenonderzoek.

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 5 t/m 15 april 2018 op veel dagen verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

» Informatie over het programma van andere musea vindt u op de website Weekvandeklassieken.nl