Museumwandeling: prehistorie

26 maart 2017

Gouden armband uit 800 v.Chr: gevonden in Lunteren, gemaakt in Ierland (collectie: Rijksmuseum van Oudheden)Gouden armband uit 800 v.Chr: gevonden in Lunteren, gemaakt in Ierland (collectie: Rijksmuseum van Oudheden)

Luc Amkreutz, conservator collectie Nederland prehistorie van het Rijksmuseum van Oudheden, neemt u mee voor een museumwandeling over de vaste tentoonstelling Archeologie van Nederland. Hij vertelt over handel en uitwisseling in de prehistorie.

Van heinde en verre

De grondstoffen voor het maken van werktuigen, sieraden of wapens waren in de prehistorie lang niet overal voorhanden. Om ze wél te krijgen gingen mensen reizen, handelen, uitwisselen en ruilen. Al vanaf het vroegste begin zien we dat objecten van eigenaar wisselen en ook toen al was wat van ver kwam interessant en populair. Soms komen voorwerpen zelfs ver van hun plek van vervaardiging terecht, van de ene naar de andere kant van Europa. Op deze museumwandeling neemt Luc Amkreutz u mee langs voorbeelden die de handel en wandel van objecten in de prehistorie illustreren. Van simpele vuurstenen werktuigen tot magische groene bijlen, en van overzees brons tot de pracht en praal van vorstengraven uit de ijzertijd.

Museumwandelingen

Elke laatste zondag van de maand leidt een van de conservatoren, restauratoren of een andere museummedewerker de bezoekers rond over een van de vaste of tijdelijke tentoonstellingen.

  • datum: zondag 26 maart 2017
  • tijd: 14.00 - 15.00 uur
  • geen extra kosten (excl. entree museum)
  • verzamelpunt: Egyptische tempel in de Tempelzaal
  • aanmelden: op de dag van de wandeling, bij de kassa van het museum
  • maximaal 20 deelnemers, reserveren is niet mogelijk