Leespaleis

8 april 2018

Scène uit 'Leespaleis'Scène uit 'Leespaleis'
Scène uit 'Leespaleis'Scène uit 'Leespaleis'

Leespaleis is een toneelvoorstelling over een Romeins huis vol verhalen, gespeeld door Theater Stuiter. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

  • datum: zondag 8 april 2018
  • tijd: 14.00 - ca. 15.00 uur
  • locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden
  • entree: gratis (excl. museumentree)
  • reserveren: niet nodig

Over Leespaleis en Theater Stuiter

Tweeduizend jaar geleden hadden de Romeinen het zuidelijk deel van wat later Nederland zou worden veroverd. In Noviomagus (Nijmegen) woont het weesmeisje Julia. Ze gaat op zoek naar informatie over haar ouders en komt daardoor terecht in de bibliotheek van de vervelende ouwe zeur Crassus. Daar hoopt ze de waarheid over haar verdwenen ouders te vinden. Zoals in alle producties van Theater Stuiter speelt het publiek een belangrijke rol in de zoektocht van Julia in Leespaleis.


Theater Stuiter
Na producties over de Nederlandse geschiedenis in de zestiende-, zeventiende- en twintigste eeuw duikt Theater Stuiter met Leespaleis dieper in het verleden. In deze voorstelling beantwoorden ze de vraag: wat hebben de Romeinen ons gebracht aan verhalen, informatie en de mogelijkheid om dit allemaal te bewaren?

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 5 t/m 15 april 2018 op veel dagen verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

» Informatie over het programma van andere musea vindt u op de website Weekvandeklassieken.nl