Ken-Uw-Klassieken Pubquiz

5 april 2018

Quizmaster Fik Meijer tijdens een van de vorige editiesQuizmaster Fik Meijer tijdens een van de vorige edities
Een bomvolle Tempelzaal tijdens de Ken-Uw-Klassieken PubquizEen bomvolle Tempelzaal tijdens de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz

Doe mee aan de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz

Op donderdag 5 april 2018 staat in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden voor de achtste keer de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz op het programma, met quizmaster Fik Meijer. De Pubquiz is het startschot van de Week van de Klassieken. De week wordt gehouden van 5 t/m 15 april 2018 en heeft als thema: Wat is wijsheid? Denken in de Klassieke wereld

  • datum: donderdag 5 april 2018
  • tijd: 19.00 - ca. 23.00 uur
  • locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden
  • kosten: € 8 per deelnemer (incl. een drankje)
  • deelnemers teams: minimaal 2, maximaal 5 personen (16 jaar of ouder)

Een klassieker onder classici

Onder classici is de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz inmiddels een klassieker. Elk jaar strijden circa veertig teams van (universitaire) docenten, studenten, oud-gymnasiasten en andere liefhebbers tegen elkaar in een bomvolle en gezellige Tempelzaal. Doet u in 2018 ook (weer) mee? Test uw kennis over Griekse en Latijnse literatuur, klassieke mythologie, oude geschiedenis, antieke wijsbegeerte, archeologie en receptie van de Oudheid. Uw inspanning wordt in ieder geval beloond met een vrolijke avond en, wie weet, de felbegeerde wisselbokaal!

Quizmaster Fik Meijer

Quizmaster van de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz 2018 is wederom Fik Meijer, o.a. bekend van zijn boeken over de oudheid en emeritus hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

Aanmelden

U kunt uw team alleen online aanmelden via een iDEAL-betaling. Er is geen kaartverkoop op de avond zelf. Er is ruimte voor maximaal veertig teams, dus wees er op tijd bij!

Toeschouwers

Ook toeschouwers zijn van harte welkom! U krijgt zelfs een drankje. Wie weet inspireert het u om volgend jaar de strijd ook aan te gaan... Er is een maximum aantal plaatsen beschikbaar voor toeschouwers, dus geef u van tevoren op via dit aanmeldformulier.

Overige activiteiten Week van de Klassieken

Tijdens de Week van de Klassieken zijn van 5 t/m 15 april 2018 op veel dagen verschillende activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden.

» Informatie over het programma van andere musea vindt u op de website Weekvandeklassieken.nl