Adrian Goldsworthy: de Muur van Hadrianus

23 maart 2018

Adrian Goldsworthy: de muur van HadrianusAdrian Goldsworthy: de muur van Hadrianus

De Britse auteur en oud-historicus Adrian Goldsworthy presenteert De Muur van Hadrianus, de Nederlandse vertaling van zijn meest recente boek. Goldsworthy houdt een (Engelstalige) lezing en na afloop signeert hij zijn boeken. De Muur van Hadrianus is vanaf deze avond te koop in de museumshop.

  • datum: vrijdag 23 maart 2018
  • tijd: 20.00 - ca. 21.30 uur (zaal en museumcafé open vanaf 19.30 uur)
  • locatie: Tempelzaal
  • toegang: gratis
  • aanmelden: via onderstaand aanmeldformulier

De Muur van Hadrainus verschijnt op 20 maart bij Uitgeverij Omniboek (paperback, 192 pagina's, € 18,99).

Reis langs de Muur van Hadrianus

De Muur van Hadrianus ligt als een levend monument in het landschap van Noord-Engeland en is 117 kilometer lang. Het is het grootste bewaarde bouwwerk uit de Romeinse tijd. De Muur wordt meestal gezien als een verdedigingswerk tegen de Picten uit het noorden, maar zeker weten doen we dit niet. Misschien was de Muur vooral een symbool van de Romeinse macht en rijkdom? Bekroond historicus Adrian Goldsworthy neemt u mee op een historische en archeologische reis langs de Muur. Hoe leefden de soldaten die gestationeerd waren langs deze uitgestrekte grens? Met welke technieken en materialen maakten de Romeinen dit buitengewone bouwwerk? Hij scheidt feiten van fictie en plaatst het bouwwerk in het bredere kader van Romeins Brittannia. Goldsworthy liep het wandelpad langs de Muur van Hadrianus zelf meerdere malen en geeft jaarlijks rondleidingen aan geïnteresseerden. 

Adrian Goldsworthy (1969) woont in Wales en promoveerde in klassieke geschiedenis aan de universiteit van Oxford. Hij doceerde aanvankelijk aan verschillende universiteiten, maar stopte daarmee toen zijn boeken bestsellers werden. Hij is nu fulltime schrijver. Zijn boeken zijn vertaald in meer dan dertig landen. 

Aanmelden

  • Vul onderstaand formulier in en klik op 'versturen'
  • Velden met een * = verplicht invullen
  • U ontvangt een e-mail ter bevestiging van uw aanmelding (tip: check uw spambox)
  • Het kan een aantal seconden duren voordat u ziet dat het formulier wordt verzondenIk wil graag de e-mailnieuwsbrief van het Rijksmuseum van Oudheden ontvangen over: