Fik Meijer over de Via Appia

24 oktober 2017

Fik Meijer - 'Via Appia'Fik Meijer - 'Via Appia'

Deze boekpresentatie is volgeboekt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden.

Schrijver en classicus Fik Meijer presenteert in het Rijksmuseum van Oudheden zijn nieuwe boek Via Appia: met Horatius langs de koningin der wegen. Hierin volgt hij het spoor van de dichter Horatius, die in 37 voor Christus over de Via Appia reisde, de beroemdste Romeinse weg. Meijer geeft deze avond een lezing en signeert zijn nieuwe boek na afloop.

  • datum: dinsdag 24 oktober 2017
  • tijd: 20.00 - ca. 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)
  • locatie: Tempelzaal, Rijksmusem van Oudheden (adres en route)
  • entree: gratis
  • aanmelden: de boekpresentatie is volgeboekt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden.

Via Appia: met Horatius langs de koningin der wegen verschijnt op 24 oktober 2017 bij Singel uitgeverijen | Athenaeum (hardcover, 320 pagina's, € 24,99). Het boek is vanaf deze avond te koop in de Museumshop.

Met Horatius langs de koningin der wegen

In 37 v.Chr. reisde Horatius over de Via Appia voor een diplomatieke missie. Fik Meijer volgt nu zijn spoor. Het boek gaat over wagens en herbergen, kaarten en mijlstenen en over beroemde schrijvers en schilders die over de Via Appia hebben gelopen. Meijer vertelt over de moord op de radicale volkstribuun Clodius, het levenseinde van Cicero, de slachting van de mannen van slavenleider Spartacus en de gevolgen van de Slag bij Cannae. En over de inspanningen van verschillende keizers om de weg in goede staat te houden. De Via Appia komt in het boek ook visueel tot leven door middel van kaarten en talrijke kleurenfoto’s van de belangrijkste bezienswaardigheden.

Aanmelden

De boekpresentatie is volgeboekt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden.