Egypte-pubquiz

18 mei 2017

De Egypte-pubquiz tijdens een van de voorgaande editiesDe Egypte-pubquiz tijdens een van de voorgaande edities
De Egypte-pubquiz tijdens een van de voorgaande editiesDe Egypte-pubquiz tijdens een van de voorgaande edities

Enige echte Egypte-pubquiz

De vierde ‘Enige echte Egypte-pubquiz’ vindt plaats op donderdag 18 mei 2017 in het Rijksmuseum van Oudheden. De quiz neemt u mee naar de tijd van de farao’s, met vragen over piramides en hiërogliefen, maar ook moderne cultuur zoals mummiefilms. 

Café in de Tempelzaal

Bij een pubquiz hoort natuurlijk een hapje en drankje: daarom doet de Tempelzaal van het museum deze avond dienst als café. Het egyptologische niveau wordt bewaakt door een deskundige jury. De winnaar(s) en grootste verliezer(s) kunnen rekenen op een mooi prijzenpakket. Graaf uw kennis over het oude Egypte op en doe mee! Deelnemen kan individueel of in teamverband. 

Waar en wanneer

 • datum: donderdag 18 mei 2017
 • tijd: 19.00 - 22.30 uur (zaal open vanaf 18.30 uur)
 • locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden
 • kosten: € 10 p.p. (incl. een drankje, uitsluitend contant te betalen aan de kassa op de avond zelf
 • aanmelden: via het aanmeldformulier onderaan deze pagina

Tijdens de quiz zijn de museumzalen gesloten.

Grootste Egypte-kenner van het land

Tijdens de Enige echte Egypte-pubquiz strijdt u om de titel grootste Egypte-kenner van de Lage Landen. De quiz test de kennis van de deelnemers op het gebied van de oud-Egyptische taal, kunst, religie, geschiedenis en archeologie. Ook zijn er rondes over beroemde museumstukken, Egyptomania, Koninginnen van de Nijl en het grafveld van Sakkara. De vragen worden mondeling gesteld en schriftelijk beantwoord op de daarvoor bestemde antwoordvellen.

Teams

U kunt meedoen met een team van maximaal vier personen. Individueel aanmelden en op de avond zelf bij een team aansluiten kan natuurlijk ook. Het winnende team verdient niet alleen de prestigieuze titel, maar ook een feestelijke prijs. Het verliezende team krijgt ter aanmoediging een leerzame prijs met een knipoog.

Toeschouwers welkom

Dit spektakel bijwonen zonder angst voor de laatste plaats op het scorebord? Dat kan ook: toeschouwers zijn meer dan welkom. De organisatie zorgt ervoor dat uw tafeltje in de Tempelzaal voor u gereserveerd is. 

 • Aanmelden als toeschouwer: via dit aanmeldformulier 
  Toeschouwers betalen € 10 p.p.(incl. een drankje), uitsluitend contant te betalen aan de kassa op de avond zelf

Aanmelden teams of individueel

 • Vul onderstaand formulier in en klik op 'versturen'
 • Velden met een * = verplicht invullen
 • U ontvangt een e-mail ter bevestiging van uw aanmelding
 • Het kan een aantal seconden duren voordat u ziet dat het formulier wordt verzondenIk ontvang graag de e-mailnieuwsbrief van het Rijksmuseum van Oudheden over: