Boekpresentatie Fik Meijer

16 oktober 2014

Muren van alle tijdenMuren van alle tijden
Fik MeijerFik Meijer

Op deze avond presenteert Fik Meijer in het Rijksmuseum van Oudheden zijn nieuwe boek Muren van alle tijden. Overpeinzingen van een reisleider. Hij geeft een lezing en uiteraard is het boek te koop in de Museumshop. Nadat het eerste exemplaar is overhandigd, kunt u uw boek door de schrijver laten signeren. 

Lezing: Romeins toerisme

Meijer laat u tijdens zijn lezing kennismaken met het onderwerp van zijn nieuwe boek. Hij trekt parallellen met het hedendaagse reiswezen en leest enkele passages voor uit Muren van alle tijden. Aan de orde komen Herodotus en Pausanias, Romeinen die over reizen hebben geschreven. Meijer vertelt over hun eindbestemmingen, en over de karren, schepen, hotels, barretjes, bordelen en het voedsel dat ze meenamen voor onderweg.

Boek: Muren van alle tijden

In Muren van alle tijden bundelt Meijer de tekst en uitleg die hij gaf tijdens reizen naar Rome, Istanbul, Athene, Sicilië en vele andere plaatsen rond de Middellandse zee. Zijn reisleiderschap is opgetekend in 29 verhaaltjes. Niet alleen de schoonheid van de mediterrane wereld komt aan bod, maar ook de eigenzinnige toeristen, de lastige vragen, de hotelkamers en zijn eigen blunders. 

Aanmelden

  • Vul onderstaand formulier in en klik op 'versturen'
  • Velden met een * = verplicht invullen
  • U ontvangt een e-mail ter bevestiging van uw aanmelding
  • Het kan een aantal seconden duren voordat u ziet dat het formulier wordt verzonden

Ik wil graag de e-mailnieuwsbrief van het Rijksmuseum van Oudheden ontvangen over