De bekentenissen van Constantijn

24 februari 2017

Wim Jurg: 'De bekentenissen van Constantijn'Wim Jurg: 'De bekentenissen van Constantijn'

Historicus Wim Jurg presenteert deze middag zijn nieuwe boek, de historische roman De bekentenissen van Constantijn. In deze eerste historische roman over Constantijn portretteert hij een krachtige, geestige en eenzame man, die voor de eerste en de laatste keer terugkijkt op zijn leven. 

  • datum: vrijdag 24 februari 2017
  • tijd: 15.30 uur – 16.30 uur
  • locatie: Leemanszaal
  • toegang: gratis (excl. museumentree)
  • aanmelden: via het aanmeldformulier onderaan deze pagina

Programma

De schrijver geeft een korte lezing over zijn boek en keizer Constantijn. Daarna houdt Ben van den Bercken, assistent-conservator van het Rijksmuseum van Oudheden, een presentatie over de 'grote camee', een kostbare gesneden steen uit de museumcollectie. Het stuk is gemaakt naar aanleiding van Constantijns overwinning op zijn rivaal Maxentius in 312 na Chr. Het boek is te koop in de Museumshop (€ 19,90) en na afloop signeert Jurg. 

De bekentenissen van Constantijn is onlangs verschenen bij Uitgeverij Damon.

Over De bekentenissen van Constantijn

Constantijn de Grote, keizer van de Romeinen, begunstiger van de christenen, heeft zijn laatste oorlog voorbereid. Alles is klaar, het moet alleen nog voorjaar worden. Dan droomt hij. De volgende ochtend roept hij de slaaf Septimus, schrijver voor bijzondere opdrachten. Terwijl Constantijn wacht op het begin van zijn laatste veldtocht, dicteert hij over de vier keuzes die zijn leven en de levens van vele anderen hebben bepaald. Keuzes over de staat en de godsdienst, over de liefde, over leven en dood. Constantijn had zelfs de macht om herinneringen te verbieden, aan verslagen tegenstanders, aan leden van zijn eigen familie. 


Wim Jurg (1953) werd opgeleid als historicus aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn studie werkte hij in zakelijke functies in de kunsten (theater, muziek, film, letteren). Tussen 1998 en 2001 verschenen van hem drie romans (Het verlangen naar Constantinopel, De secretaris en De belegering van Anna), alle spelend aan het eind van de late oudheid (zevende eeuw na Chr.). In 2011 publiceerde Uitgeverij Damon zijn eerste non-fictieboek: De vierde eeuw, of hoe het christendom staatsgodsdienst werd

Aanmelden

  • Vul onderstaand formulier in en klik op 'versturen'
  • Velden met een * = verplicht invullen
  • U ontvangt een e-mail ter bevestiging van uw aanmelding (tip: check uw spambox)
  • Het kan een aantal seconden duren voordat u ziet dat het formulier wordt verzondenIk wil graag de e-mailnieuwsbrief van het Rijksmuseum van Oudheden ontvangen over: