Assyrische virtual reality

21 januari 2018

Een beeld uit de Assyrische virtual reality-ervaring van Donald SandersEen beeld uit de Assyrische virtual reality-ervaring van Donald Sanders

Bent u benieuwd hoe het voelt om in de oudheid rond te lopen? Deze middag kan dat met behulp van virtual reality. Het is een unieke ervaring: zet de 3D-bril op en u waant zich in een indrukwekkend mooie paleiszaal uit het Nieuw-Assyrische rijk, rond het jaar 800 v.Chr.

  • datum: zondag 21 januari 2018
  • tijd: 14.00 - 17.00 uur
  • locatie: Leemanszaal
  • entree: gratis (excl. museumentree)
  • van tevoren aanmelden is niet nodig

Rondlopen in de troonzaal van Assurnasirpal II

Speciaal voor het wetenschappelijk congres dat in het kader van de tentoonstelling Nineveh wordt georganiseerd, komt de Amerikaanse wetenschapper Donald Sanders naar Nederland. Hij is dé specialist op het gebied van digitale reconstructies en virtual reality in de archeologie. De VR-recontructie die hij heeft gemaakt, is de troonzaal van koning Assurnasirpal II. In de negende eeuw v.Chr. bestuurde deze koning het enorme Assyrische rijk vanuit zijn hoofdstad Nimrud. Sanders geeft deze middag uitleg over wat u ziet. In de zaal is ook doorlopend zijn computeranimatie van de Assyrische stad Nimrud te zien. 


Donald Sanders
Dr. Donald Sanders is opgeleid als architect en archeoloog. Zijn VR-reconstructies hebben al talloze prijzen gewonnen en hij behoort tot de pioniers van het gebruik van virtual reality in de archeologie. Binnen het vakgebied virtueel erfgoed bestudeert en visualiseert hij het verleden met niet-traditionele methoden, zoals computeranimaties en VR.