Amon en Amara-feestje

Gezellig met je verjaardag naar het Rijksmuseum van Oudheden? Dat kan met het Amon en Amara-feestje! Samen met je vrienden of vriendinnen schuif je eerst aan bij de feestelijke verjaardagstafel. Daarna gaan jullie het museum in om een fles wonderolie voor de Egyptische prinses Amara te zoeken.

Over het feestje

Amon is bewusteloos geslagen door een krokodil. Alleen het flesje wonderolie kan hem redden, maar dat ligt ergens verborgen. Amara wil op zoek gaan naar de wonderolie, maar als ze over de paleismuren probeert te klimmen, wordt ze betrapt door haar vader. Deze geeft haar huisarrest en sluit haar op in haar kamer. Wie moet nu op zoek naar de wonderolie om Amon te redden? De kinderen natuurlijk! Door de speurtocht af te ronden komen ze achter de vindplaats van het flesje wonderolie waarmee ze Amon kunnen genezen.

In het museum

Na betaling aan de kassa neemt een medewerker van het museum iedereen mee naar de verjaardagstafel. Hier ligt het cadeautje voor de jarige klaar. De museummedewerker leest jullie eerst een stukje voor uit het verhaal Amon en Amara - een Egyptisch avontuur en geeft een korte uitleg over het verloop van het partijtje. Daarna krijgt de jarige een ketting en alle kinderen een speurroute. Vanaf dit moment neemt de museummedewerker jullie mee het museum in. Ouders hoeven niet mee.

Bij dit feestje is inbegrepen:

  • Toegang museum
  • Volledige begeleiding door museummedewerker
  • Egyptische ketting voor de jarige (om te lenen)
  • Amon en Amara-speurroute over de Egyptische afdeling van het museum
  • Knutselactiviteit
  • Het boek Amon en Amara - een Egyptisch avontuur voor de jarige
  • Voor elk kind een poster om mee te nemen

App en voorleesboek

Ook thuis kun je genieten van de spannende avonturen van Amon en Amara. Ze zijn te koop via de App Store, als app voor de iPad en de iPhone (€2,39). In de Museumwinkel is bovendien het Amon & Amara-voorleesboek te koop (€9,95).